GITU2 LAWAK DI MALAYSIA RAYA

(date_mmm);

var timestamp = “Wednesday, October 08, 2008″;
if (timestamp != ”) {
var timesplit = timestamp.split(“,”);
var date_yyyy = timesplit[2];
var timesplit = timesplit[1].split(” “);
var date_dd = timesplit[2];
var date_mmm = timesplit[1].substring(0, 3);
}

document.write(date_dd);

OOHHH! TIDAK! HENTIKAN LAWAK PENINDASAN. INI TAK IKUT KHALIFAH AZIZ DAN SERAMBI MEKAH NI…..

ABE PETIK NI DARI mysrimuara.blogspot.com. HAI! KALAU BETUL SEMUA NI MANA DIA KHUTBAH UZTAZ LIM GUAN ENG CM PENANG NI. IKUT KHUTBAHNYA HANYA ISLAM YANG PRAKTIKAL UNTUK SELESAIKAN MASALAH PERKAUMAN YANG DIPOLOPORI UMNO. ISLAM PULAK SIAPA YANG BAWA? IKUT MAZAHAB MANA?

MENGIKUT KAWAN ABE DI PENANG… MAMAK LAH TU. KATANYA KHALIFAH NI AMAT DISUKAI OLEH ORANG ISLAM DI PENANG KERANA SEPANJANG RAMADAN YANG LALU DIA BERBUKA PUASA DI MASJID KATANYA. ABE KATA ITU SEMANGAT ROH ISLAM SEJAK TOK GURU NIK AZIZ DAH BERI TONGKAT PENDEK KAT DIA… TAPI TAK LEH BUAT BACA KHUTBAH TAK SAMA TINGGI BILA BERDIRI.

ABE TAK HAIRAN DULU TG NIK AZIZ PUN GI KE KETIK SIAM UNTUK AMBIL HATI ORANG SIAM DI KELANTAN. BETUL LAH TEORI ABE.. TG NIK AZIZ LAH YANG AJAR DIA… SAMPAI NAK BUAT SERAMBI MEKAH KAT PERMATANG PASIR. INI TENTU MODEL KELANTAN NI.BANGGANYA ABE SELAKU ANOK KELATE….

TAPI TG NIK AZIZ SETIAP TAHUN SAMBUT HARI HUDUD DAN BACA SAJAK DINSEMAN “100 FAKTA KELANTAN.” BILA GUAN ENG NAK IKUT PULAK.

HAI YANG TAK PUAS HATI NI APA YANG DISEBUT DI BAWAH NI LAH…..BACA LAH. INI “ANAK SAPA” YANG AJAR NI? KHALIFAH MANA PULAK YANG DIPAKAI GUAN ENG…. ADA BLOG PAKATAN KATA MOHAMAD LIM GUAN ENG….. HAI! MELAYU BIAR BETUL OTAK KAU………!

IKUT KATA MAMAK TU LAGI… CM PENANG NI PANDAI SILAP MATA SERTA SILAT MULUT, SEBAB SEMUA MANIFESTO DAN “REPORT CARD” KERAJAAN DAP PENANG HANYA DI MULUT DAN DALAM CERAMAH SAJA…. TAK ADA DICETAK ATAU DIPAPAR DALAM INTERNET. MACAM TU SUSAH LAH NAK TENGOK KPI DIA. TAPI NIK AZIZ SETIAP TAHUN BUAT SEMAKAN KPI DAN SASARAN KERJA KEPADA BUKU “MEMBANGUN BERSAMA ISLAM” DI KELANTAN…!

SATU LAGI… HAL KU LI PULAK… ADA JUMPA KAWAN LAMA PKR, PAS DAN DAP. KATANYA NAK TUBUH KERAJAAN IKUT PLAN “NATIONAL UNITY FEDERAL GOVERNMENT.” LIHAT STAR 7 OKTOBER. HAI! KU TU CALON PRESIDEN UMNO… TAK KAN TAK PANGGIL PAK LAH….. PRESIDEN UMNO SEKARANG NI?

AMPUN PATEK KU, SATU LAGI KU, APASAL IKUT ANWARISME YANG “INFINITE” DAN “UNCERTAIN” TU? ANUAR TU CIPLAK IDEA KU KERANA DULU TAHUN 1990 KU BUAT GAGASAN RAKYAT DENGAN DAP DAN PERPADUAN UMMAH DENGAN PAS. TAPI ANUAR PANDAI PULAK KAWINKAN MUTAAH PAS DENGAN DAP.

TAPI KU KALAU TEROK SANGAT KPI DAP NI LAYAN KETUANAN MELAYU… MACAM MANA? LAGI PON DAULAT SANG NAJIB ATAU DSN TU MACAM ADIK ATAU ANAK KEPADA KU. SEBABNYA KU TU ADALAH ANAK ANGKAT TERSAYANG TUN RAZAK KAN?  PATEK  AGAK LAH…..DULU ADE TAK  ALMARHUM TUN RAZAK ADA PESANKAN KAT KU…. PERTAMANYA MENANGKAN BN DI KELANTAN. KEDUANYA TENTUKAN ANAKANDA DS NAJIB JADI PM SELEPAS KU…..

YA… TAPI KOUTA KU DAH TERKECEK KAT TS MUSA HITAM. KALU KU TAK LAWAN TUN DR M…. TENTU KU JADI PM SELEPAS DIA. TAK ADE LAH TUN TERCARI PM SAMPAI 22 TAHUN. DAN SELEPAS KU… PAK LAH DAN…. DS NAJIB LAH…..

APA PON KU… KU NASIHAT2KAN LAH KHALIFAH DAN UZTAZ DI PENANG YANG  SORANG TU… JANGANLAH MACAM TU KAT MAMAK….. HAI! TERLAJAK MASUK LONGKANG. KALAU AMBIL PERIKSA TAK JAWAB SOALAN ABE NI…… MELALUT LAH… APA PUN BACALAH…!

DASAR BARU PULAU PINANG UNTUK SIAPA? MELAYU YANG RUGI LAGI

TIDAK ADIL GUAN ENG
MERANCANG PROJEK UNTUK KAUM CINA SAHAJA
Sumber : Risalah Pilihanraya Mendedahkan Pembohongan Guan Eng
MARI KITA LIHAT SIAPA YANG KENA!!!!
1. Pembatalan saman keatas penjaja kecil dan saman kesalahan meletak kereta hanya mainan politik bagi mengukuhkan ekonomi mereka. 80% pesalah adalah terdiri daripada Non-Bumi. Dimanakah letaknya keadilan kepada rakyat Bumiputera. Salah tetap salah dan perlu membayar denda. Bukan kerana perbezaan semata-mata.
2. Sebut Harga Tender Terbuka jelas membantutkan ekonomi Kontraktor Kelas F yang mana sedia maklum bahawa syarikat-syarikat Kelas A yang berada di Pulau Pinang dimonopoli oleh orang bukan Melayu. Ini mengakibatkan Kontraktor Melayu hilang punca pendapatan dan hilang peluang untuk memajukan bumi tanah milik sendiri.
3. Pertukaran status tanah dari Lease Hold kepada Free Hold mengakibatkan Orang Melayu hilang pemilikan tanah. Harga Premium tanah antara RM50000 hingga RM150000 adalah nilai yang tinggi bagi kemampuan orang Melayu. Ini sekaligus menyebabkan orang Melayu tidak mampu untuk membeli rumah dan keadaan ini menyebabkan orang Melayu akan dihalau secara halus dari Pulau Pinang.
4. E system menguntungkan syarikat besar Cina. Bila mereka yang join e system, maka syarikat Melayu akan terlungkup kerana syarikat besar ini akan menawarkan harga rendah.Melayu lagi yang rugi.
5. Penubuhan Petugas Khas oleh Ketua Menteri bagi menarik pelabur asing secara realitinya adalah bagi memberi peluang lebih ramai kroni-kroni mengaut keuntungan tanpa dapat dihidu oleh rakyat,.
6.Dari dahulu dah ada panel penasihat prosedur urusan tanah. Pertubuhan pakar mana yang dilantik oleh Guan Eng ?Konsultan berbayar bukan?Habis duit kerajaan di bayar pada Konsultan.
7. Cadangan penukaran Hakmilik daripada Pajakan kepada pegangan bebas 99 tahun telah merugikan dan menidakkan hak orang Melayu keatas tanah airnya sendiri. Rakyat terpaksa membayar RM200000 untuk mendapatkan status Free Hold kepada kerajaan negeri.
8. Semua ADUN dan Exco tak boleh membuat permohonan baru untuk tanah kerajaan, tapi bagaimana pula dengan kenalan dan saudara mara ADUN dan Exco atau yang gunakan nama orang lain tapi ada perkongsian secara tak langsung?Ini pembohongan nyata!!!!!!

|

Advertisements

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: