PAU UMNO GELANGGANG “KAMBING HITAM?” -SAPA PUNYA TEORI NI?

POSTING DARI OTAI… AIII.. BISA KE BISO?

Friday, October 10, 2008

PAU UMNO GELANGGANG “KAMBING HITAM?”


GAMBAR NI HIASAN DAN KHAYALAN KREATIF SENI OTAI… ADA MAKNA DIA. DIDOAKAN SEMOGA IANYA DIBERKATI ALLAH SWT, AMIN…..
SELAMAT BERSIDANG KEPADA SEMUA AHLI-AHLI UMNO!

KOUTA PENCALUNAN JAWATAN TERTINGGI UMNO MAC 2009

Calon presiden memerlukan 30 peratus atau 58 pencalonan, timbalan presiden (20% atau 38 pencalonan), naib presiden (10% atau 19 pencalonan) dan Majlis Tertinggi (5% atau 10 pencalonan). Jumlah bilangan Bahagian UMNO adalah ialah 191 Bahagian. Jumlah perwakilan UMNO seramai 2483 orang. Setiap bahagian Umno akan hantar perwakilan seramai 13 ke perhimpunan agung UMNO pada Mac 2009. Jumlah perwakilan ialah seramai 2483 orang. Daripada 13 orang perwakilan bagi setiap bahagian UMNO, 7 perwakilan akan dipilih melalui mesyuarat agung bahagian UMNO yang akan bersidang mulai 9 Oktober 2008 hingga 9 November 2008. Manakala 6 perwakilan lagi adalah layak secara automatic bila mereka terpilih sebagai Ketua UMNO Bahagian, Timbalan Ketua UMNO Bahagian, Naib Ketua UMNO Bahagian, Ketua Pemuda UMNO Bahagian, Ketua Wanita UMNO Bahagian dan Ketua Puteri UMNO Bahagian melalui mesyuarat Bahagian UMNO tersebut. (Rujuk Utusan Malaysia, 7 Okt., 2008, ms. 7)

INILAH ALKISAHNYA SEBUAH PARTI YANG BERUSIA 62 TAHUN DAH. PARTI KERAMAT KERANA NOMBOR 2483 SEKALI LAGI AKAN PILIH PRESIDEN UMNO YANG SECARA AUTOMATIK JADI PERDANA MENTERI DAN PENGERUSI BARISAN NASIONAL….. POWER TU!

JADI KEPADA SEMUA YANG NGUNDI TU…. INGAT “JANGAN TERLALU SAYANGKAN DUNIA” HINGGA TAKUT NAK HADAPI KEMATIAN YANG SUNYI SEORANG DIRI BILA TAK JADI PERWAKILAN LAGI… MACAM OTAI DULU BILA KENA PINDAH KERJA KE KL DARI KELANTAN… TAK SEEKOR PUN SEMUT YANG SINGAH LAGI… TIADA GULA LAH KATAKAN…. ITULAH BAIK BUDINYA ORANG MELAYU KITA… ORANG KLANTE KE YANG KONONNYA IKUT KEKWA… BERBUDI BAHASA AMALAN MULIA…. BESOK KALAU KITA TERPENCEN ATAU DIPENCENKAN… MANA TAU BOS KITA NI KAN KAN KAN…. NASIBLAH. MACAM MATI JUGA SEMUA ORANG KENA RASA SEKALI SEORANG……..DALAM MAKNA TU.. ATAU “DMT”

INGAT SEMUA AGENDA UMNO SEPERTI KATA PROF ZAINAL KLING TU… BACALAH MINGGUAN MALAYSIA AHAD 5 OKTOBER 2008.

INGAT KUATKAN SHARE KITA ORANG MELAYU BERKONGSI KUASA DENGAN MCA, MIC, GERAKKAN DAN LAIN-LAIN.

INGAT MISI U ORANG ” U M N O “:

DAPATKAN BALIK SUARA ORANG MELAYU YANG DIRAMPAS OLEH PAS SEBANYAK 23 KERUSI (TERMASUK BEBAS BERTEKET PAS TOK BRAHIM ALI) DAN PKR SEBANYAK 31 KERUSI.

UMNO SEBAGAI TUNJANG BN PULAK KENA PASTIKAN MCA, MIC DAN GERAKKAN TU… FOKAS AMBIL BALIK SUARA KITA KAT DAP TU SEBANYAK 28 KERUSI… DAN DOMINASI 5 NEGERI DAN WPKL.

FAKTA NOMBOR: UMNO 79 KERUSI, MCA 15 KERUSI, MIC 3 KERUSI, GERAKAN 2 DAN LAIN BN TOLONG BUKA LAMAN PARLIMEN ATAU BN LAH…..

JANGAN NAK BERLAGA JADI KUDA HITAM… LASTNYA JADILAH MAYAT “KAMBING HITAM.”

Advertisements

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: