DEB PERLU PERTIMBANGAN YANG BIJAKSANA DAN PETRIOTIK

DARI BLOG AWANGGEDEBER:

Sunday, October 26, 2008

DEB, APA DS NAJIB CAKAP?,

dipetik dari cekka.wordpress:
October 26, 2008 at 12:57 am

DEB, najib tun razak, politik malaysia

“Saya sedang berusaha ke arah melaksanakan liberalisasi (unsur-unsur DEB) secara beransur-ansur itu apabila bumiputera sudah mempunyai keyakinan diri. Dan sukacita saya nyatakan bahawa semakin ramai dalam kalangan mereka kini sudah mempunyai keyakinan untuk bersaing, untuk berjaya di peringkat global dan domestik.”

“Dalam tempoh yang tidak terlalu lama lagi, kita dapat saksikan unsur-unsur DEB ini akan diganti, saya berpendapat unsur-unsur DEB perlu dibuang secara beransur-ansur dan pada waktu yang sama, sungutan yang berasas dan keperluan setiap masyarakat, perlu diberi perhatian,” kata DS Najib dalam mStar Online..

HAPUS SEGERA DEB ADALAH STRATEGI PEMBANGKANG LEMAHKAN UMNO

SERUAN DS NAJIB AKAN STRATEGI HAPUSKAN SEMAGAT DEB SECARA BERANSUR2 ADALAH LEBIH BIJAKSANA DALAM TANGANI STRATEGI PEMBANGKANG MENUMBANGKAN UMNO.SEMANGAT DEB PERLU DIKAJI DENGAN TELITI SUPAYA UMNO TIDAK HILANG SUARA MAJORITI DALAM BN DAN KERAJAAN.BENAR DEB TELAH TAMAT PADA 1990… TETAPI UMNO SEMAKIN DILEMAHKAN OLEH AHLINYA SENDIRI YANG KURANG BERSATUPADU AKIBAT SIKAP INDIVIDUALISTIK DAN MATERIALISTIK.CONTUHNYA DI KELANTAN. ADAKAH INI JUGA KESAN SAMPINGAN AKIBAT PERLAKSANAAN DEB? MARI KITA FIKIR DAN CARI JAWAPANNYA!

KITA HARAP IDEA HAPUSKAN DEB SECARA EVOLUSI OLEH DS NAJIB AKAN KUATKAN KEMBALI UMNO. SEMOGA PROSES INI AKAN MEMBAIKI SIKAP INDIVIDUALISTIK, MATERIALISTIK DAN PERPECAHAN DALAM UMNO KERANA MASAALAH EKONOMI SERTA PEREBUTAN KUASA. MAKA PEMBANGKANG SUDAH SILAP PERKIRAAN (MEREKA INGAT TANPA DEB, ORANG MELAYU AKAN TINGGALKAN UMNO. DAN UMNO AKAN JADI LEMAH SERTA MEREKA AKAN JADI PILIHAN BARU RAKYAT MALAYSIA BERBILANG KAUM)… SEBAB HAPUSKAN DEB SECARA PERLAHAN2 ATAU EVOLUSI AKAN MENGUATKAN UMNO KEMBALI SEPERTI TAHUN 1974, 1978 DLL.DAN HASUTAN SERTA AGENDA PEMBANGKANG KELIRUKAN RAKYAT DENGAN MAKLUMAT YANG SILAP TENTANG DEB…. AKAN MERUGIKAN MEREKA MENJELANG PR KE 13 NANTI. INSYAALLAH.

CM P. PINANG, LIM GUAN ENG PULAK ADAKAH PUNYAI AGENDA SENDIRI BILA HAPUSKAN DEB SECARA REVOLUSI ATAU SERTA MERTA?

Advertisements

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: