CICAKMAN MAMPU TAWAN MINDA DAN HATI PENGUNDI MUDA CYBER

INI POSTING DARI BLOG PEMIMPINMUDA. MALAYSIAONLINE.COM MENGENAI ABU. SETAHU ABE IAITU “ABU” NI POPULAR KAT JB DULU SEBAGAI “ANAK BAWAH UMUR.” HAH AWAS KALAU KENA TANGKAP RELA TAK RELA… DI MAHKAMAH JAWAB TAK LEPAS SEBAB BEBUDAK NI MASIH KANAK2 KAN… MAKA APA PUN KEADAANNYA… SAMA ADA DIA AJAK KITA, DIA GODA KITA ATAU DIA DIA DIA SEMUA. TUDUHANNYA TETAP KES ROGOL. MAKA YANG JANTAN TU LAH KENA HUKUMNYA.

NI APA KEDAHNYA PULAK SAMPAI DAH DIPOLITIKKAN ABU NI JADI “ASAL BUKAN UMNO?”

SAMPAI HATI KAU ANAK. TAK ADA UMNO TAK MERDEKA KITA. KALAU TAK MERDEKA APA JADI PADA KITA? JADI HAMBA PENJAJAH DEK. KITA TAK ADA KERAJAAN SENDIRI, TAK ADA ROCK BAND SENDIRI, TAK ADA SEKOLAH SENDIRI. SEMUANYA OLEH PENJAJAH. KITA PUN AKAN JADI MAKANAN PENJAJAH ANAK OIII! DISURUH DUDUK DUDUK, DIBENTAK BENTAK…. DULU HENSEM DAH JADI BOTAK MACAM ABE NI LAH.

SAPALAH YANG BODOHLAND SANGAT POLITIKKAN ABU NI. PATUT MEREKA NI DIHUKUM SULA ATAU DIKENAKAN HUKUMAN ROGOL KERANA ROSAKKAN MINDA BEBUDAK ABU TU DENGAN POLITIK SONGSANG. TAK TUDUH… TAPI PAKATAN ROYAK KE ATAU PAKATAN RAKYAT KAOT?

NAMUN BEGITU UMNO DAN BN KALAU NAK MENANG PR MAKA KENA FIKIR NI… GENG ABU NI AKAN JADI PENGUNDI PADA PR 2013/14 ATAU 2015 NANTI. 2 JUTA LEBIH MEREKA NI. ABU NI BUKAN RETI KURANG…. MAKIN BERTAMBAH SETIAP HARI… TUMBUH MACAM CENDAWAN ATAU BULU PAHAT KAT AYAM TU.

NAK LASTIK KAT MANA CICAKBOY DAN CICAKGIRL?

NAK LASTIK KAT MANA CICAKBOY DAN CICAKGIRL?

STRATEGI CICAKMAN BERKESAN? BIAR BETUL CICAKMAN TU TAKUT KAT GETAH LASTIK. KAT MANA NAK LASTIK GENG ABU NI BARU MEREKA SEREK ATAU MENGELUPOR?

KAT YOO KE?

MAKA KENALAH CARI PAKAR MULTIMEDIA MACAM GENG CICAKMAN NI UNTUK PLAN KEMPEN ATAU KEMPEN PLAN MEDIA UNTUK ABU YANG HIP HOP, HOP HIP NIIII.

BACA POSTING DIBAWAH DARI PEMIMPINMUDA:

at 5:59 am | by pemimpinmuda | 5 comments Post a comment

Tambah kepada entry yang sebelum ini ABU- Asal Bukan UMNORupanya masih ada pendapat yang berbeza mengenainya.

Ehsan dari Anak Muda Parlimen Batu

Seperti yang ditunjukan di dalam gambar. Rasanya saya sendiri tahu di mana lokasi tempat ini.

Pertama kali saya melihatnya, terus timbul niat saya meletakan isu ini di dalam blog PemimpinMuda. Cuma pada masa itu saya hanya memandang ia pada satu konsep sahaja.

Rasanya kerja ini bukannya kerja kaum lain tetapi dari anak-anak muda yang berbangsa melayu juga. Kenapa melayu juga..?? Kenapa bukan remaja india atau cina..??

Jika diperhatikan terdapat perbezaan yang ketara dari perspektif  kejahilan remaja zaman sekarang.

Bukan saya berniat untuk meghina mana-mana kaum. Cukup sekadar menjadi renungan bagi remaja yang merasakan mereka yang terbilang dan suka syok sendiri.

Remaja Cina –> Kebanyakan mereka melepak dan berhibur di tempat2 mewah,  mempunyai kawasan sendiri, mempunyai kumpulan yang agak besar di seluruh pelusuk negara. Tetapi jarang menjadi masalah kepada masyarakat (Kecuali Along)

Remaja India–> Cakap pusing mana-mana pun, keutuhan bangsa mereka masih juga kuat. Nampak bangsa mereka dibelasah, mereka akan memberi pertolongan. Kebanyakan mati ditempat kejadian, ada yang dibunuh. Tujuan..?? Tidak diketahui

Remaja Melayu–> Lagak seperti hero atau pujaan ramai. Setakat jaguh kampung boleh la. (Try wakil negara, sure no-1 dari belakang). Polis pun dilawan, cikgu pula ditendang, awek pula dikongsi beramai, mak bapak pula..?? (Anda sendiri pun boleh fikir) Kasihan pada anak gadis melayu yang dilarikan jiran sebelah ataupun berkahwin dengan mat bangla or pakistan or mat afrika (dah lelaki melayu hampir pupus) Ramai yang mati dipertengahan perjalanan kehidupan mereka (atas jalanraya)

Sedarlah wahai remaja melayu ku…!!!  Berbalik kepada topik perbincangan kita

Dari apa yang saya jumpa ABU bukan sahaja membawa makna kepada Ideologi Asal Bukan UMNO sahaja. Ada sesetengah mereka  menyatakan

Anwar Bukan Untukku

Abdullah Bukan Untukku

ALWAYS BE UMNO

<!– –>Category Kesedaran, Melayu | Added

Advertisements

1 comment so far

  1. AnakMudaParlimenBatu on

    Pemikiran anda bagaimana ya …. lawak betui ler … xada UMNO tak merdeka ….. xada UMNO xmaju …. kuno betui ler …. bkn UMNO yang memerdekan atau memajukan Malaysia tapi ini semua hasil usaha Rakyat Malaysia, tidak kiralah haluan kanan ataupun kiri.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: