TERNAK BABI DALAM LAUT BARU “BLUE OCEAN.”

SENYUMAN PAKATAN ROYAK "RED OCEAN."

SENYUMAN PAKATAN ROYAK YANG "RED OCEAN."

MENGIKUT BERITA DARIPADA UTUSAN MALAYSIA, KHABARNYA:

Nik Aziz enggan campur tangan isu ladang babi di Kedah

22/11/2008 3:16pm

KOTA BAHARU 22 Nov. — Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat hari ini menegaskan beliau tidak mahu campur tangan berhubung cadangan negeri Kedah untuk mewujudkan ladang babi moden di Bukit Selambau, di negeri itu.

PENANG AIRPORT ADA BAHASA MAMAK PENANG KA?

PENANG AIRPORT ADA BAHASA MAMAK PENANG KA?

bukit-selambau-dun

BAKAL DILANDA TSUNAMI BABI TEKNOLOGI TINGGI

BAKAL DILANDA TSUNAMI BABI TEKNOLOGI TINGGI

Ketika diminta mengulas mengenai perkara itu, Nik Aziz yang juga Menteri Besar Kelantan berkata, cadangan berkenaan merupakan urusan kerajaan negeri Kedah dan berharap ia dapat diuruskan dengan sewajarnya.

“Cadangan untuk buka ladang babi tu merupakan urusan negerinya (Kedah), kita tak masuk campur, pandai-pandailah urus,’ katanya kepada pemberita selepas merasmikan majlis Perwakilan Tahunan Negara ke-83 Persatuan Bekas Tentera Malaysia di sini, hari ini. – Bernama

BAKPO LAGU TU PULOK TOK GURU?

TOK GURU ADALAH PENASIHAT PAS?

DAN TELAH BERJAYA BANGUNKAN KELANTAN DENGAN “100 FAKTA KELANTAN” SERTA “MEMBANGUN BERSAMA ISLAM.” (BANYAK BLOG PRO PAS YANG SPINKAN PROPAGANDA MANISNYA MADU INI).

bulan

ABE INGAT LAGI KATANYA NEGERI2 PAKATAN RAKYAT SUDAH SETUJU SEIA SEKATA HENDAK JADIKAN KELANTAN SERAMBI MEKAH CIPTAAN PAS SELAMA 38 TAHUN PERINTAH (SEJAK MERDEKA SAMPAI DAH 51 TAHUN MERDEKA BN/UMNO PERINTAH 12 TAHUN SAHAJA. MASA TU ABE SU AKHBAR MB UMNO MAT YAKOB. MAT YAKOB BUAT BLAKO PUSAT ISLAM, SUK BARU, PASAR BULUH KUBU/SITI KHATIJAH, UNIVERSITI, HOSPITAL, UITM, LEBUHRAYA GUA MUSANG DLL LAGI. TOK GURU NAIK BASUH KAKI SAJA. SEBELUM TU GAPO TOK KATA ORANG PAS KO MAT YAKOB… MAT YAKOB TAK PANDAI BINI, TAKUT BINI, LEMBEK, PENAKUT, TAK BUAT ISLAM, BAIK DENGAN TOK CHA, BUAT KOTA DARUL NAIM KETIK SIAM, PUSAT ISLAM DAN PEJABAT AGAMA ISLAM MACAM PAGODA. DAN MACAM2 LAGI UNTUK BUNUH KAREKTOR BOS ABE YANG HATI MACAM MALAIKAT TU). PONDAN KATA… “SABAR AJE LAH… HAHA… HAAAAIIIIII.”

ITULAH KEMPEN MEMBENCI DAN MOMOKKAN UMNO ATAU BN KELANTAN DENGAN JATUHKAN AIR MUKA MB ATAUPUN PEMIMPIN UTAMA UMNO KELANTAN MASA ITU… TS MAT YAACOB (BOS ABE). PAS PUN BERJAYALAH SEMAI VIRUS BENCI UMNO SAMPAI KO TULANG HITAM KEPADA RAKYAT AL-KELANTANI… SAMPAI LO NI.

BILA BINCANG “BLUE OCEAN” DALAM HAL BABI NI… ABE RASA KELANTAN PATUT AMBIL CHAKNO JUGA. SEKARANG NI BABI DILEPAS BEBAS. WAKTU KECIK DULU DARI KAMPONG KELONG KE TERBAK, KETEK TENGAH ATAU NAK KE PONDOK BERANGAN.. ABE TAKUT KALU2 KENA SODOK KO BABI YANG DUDUK DALAM SEMAK ATAU ROCK. SEKARANG NI BEBAS LAGU TU LAGI NAMPAKNYA… GELEWAK BETIS.

OLEH ITU KALU AMBIL NASIHAT MB SELANGOR DAN KEDAH NI MAKA KELANTAN SERAMBI MEKAH KENA BELA BABI DI GUA MUSANG DAN JELI. JAUH DARI RUMAH ORANG DAN KAMPONG MELAYU. OK LAH. LAGI PUN DAH ADA TEKNOLOGI BARU DI MANA NAJIS DAN AIR KENCING DIA KERING DALAM UDARA. TAK BAU BUSUK LAGI. MAKA JANGAN TAKUTLAH KALI PAKATAN RAKYAT ATAU ROYAK NI JADI PAKATAN ROBABI ATAUPUN PAKATAN “PENTERNAK ROBABI@RABABI (PR).”

BAGUS TU MUDAH2AN AYAM, ITEK, IKAN , KAMBING DAN DAGING LEMBU AKAN MURAH KERANA MELAYU SAJA YANG MAU MAKAN ITU BALANG.

SEBAGAI PENYELESAINYA MAKA ABE CADANGKAN SUPAYA SEMUA BOS PAKATAN RAKYAT NI KENA BIAR PULAU PINANG SAJA BELA BABI NI. DAN KALU NAK SHARE VISI DAN MISI PR TU SAMA2 OK LAH. MAKA SEMUA PR INI BERBINCANG SUPAYA DIADAKAN KORIDOR BABI SECARA BERSAMA… IAITU KELANTAN, KEDAH, PERAK DAN SELANGOR AMBIL TANAH ATAS BUKIT DI SEMPADAN BERSAMA TU UNTUK TERNAK BABI SECARA PERKONGSIAN PINTAR. MAKA IANYA JADILAH SECARA MILIK BERSAMA2. PULAU PINANG DAPAT TERNAK ATAS BUMBUNG ATAU DALAM SANGKAR ATAU BUAT LADANG DALAM LAUT. KALAU DALAM LAUT NAJIS TAK GADUH BOLEH TERUS DISERAP OLEH AIR LAUT YANG MASIN TU.

HAI PENATNYA NAK PIKIR. KAU ORANG GAJI BERPULUH RIBU. ADA MP, ADA EXCO, ADA MB,CM DLL… LU PIKIR LAH SENDIRI. PENING ABE NAK FIKIR MASAALAH KAU ORANG NI. INGAT P. RAMLEE ADA KATA “KECIL2 TAK NAK MAMPUS… SUDAH BESAR MENYUSAHKAN ORANG.”

HMMMM… FIKIRLAH SECARA GLOKAL….

SECARA “BLUE OCEAN.”

TINGGALKAN PAKATAN ROYAK MAI SOKONG THE CLOCAL BN.

Advertisements

1 comment so far

  1. PM on

    begini la lagak pemimpin islam yang menyimpan kuku…menyalak pada yang luar… yang dalam xnak amik tahu. negeri lain2, tapi masih satu negara…yang kne bala satu negara…xde main negeri2 or kawasan ko ko je…

    p/s- xsalah kalau nak menegur.. masing2 ade kelemahan.. xelok juz biarkan


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: