ANUAR BERFIKIR DENGAN MULUT TAPI TUN DET PAKAI OTAK

PERPATAH ABE “MANUSIA DIPEGANG PADA OTAKNYA, BUKAN PADA KATA2NYA.” SEBAB APA?

SEBABNYA KATA2 BOLEH DIPUTARBELITKAN SEBAB LIDAH TAK BERTULANG. KATA2 JADIKAN KITA BINGGUNG DAN KELIRU SEBAB SESORANG YANG BERCAKAP TAK PAKAI OTAK ATAU TAK MAU NAK JADIKAN OTAK SEBAGAI ASET, MAKA DIA BERCAKAP IKUT SEDAP MULUT. BERCAKAP IKUT POPULARITI. IAITU BERCAKAP MENGIKUT KEHENDAK ORANG YANG MENDENGAR. MAKA JADILAH KITA PEMIDATO CEMERLANG, GEMILANG DAN TERBILANG. SIAPA DIA…. DIA IALAH SI AWTA ALSYEIKHKUL ANUAR IBRAHIM.

KAN DALAM YOUTUBE DI ATAS DIA DAH NYANYIKAN LAGU SERBA SALAH BILA DISOAL HAL PERALIHAN KUASA ATAU RAMPASAN KUASA 16 SEPTEMBER 2008 LALU…..

DALAM PIDATONYA JUGA ADA DISEBUT YANG DIA MENDENGAR SEMUA SUARA DAN JERITAN ANAK DAYAK DLL… IAITU SUARA PENDERITAAN RAKYAT AKIBAT KEZALIMAN UMNO/BN. MAKA PETIK DAN FIKIRKAN SAUDARA APA OTAI DALAM RAMLYOTAI.BLOGSPOT.COM CAKAP:

Blogger OTAI (Otak Tenang Akal Inovatif) said…

bro anuar ni… main belakang ke atauwa belakang main….

tajuddin anak maharajalela pasir salak sudah lama menyalak dah… tapi siapa nak dengar dulu.

anuar ibrahim juga kena dengar jeritan anak babi merah di kawasan kg ambo iaitu di terbak, ketek tengah, bunuhan dll dikelantan yang diternak secara kecilan dan tradisional. janganlah dengar suara anak dayak, anak cina, anak hindraf saja. dengarlah suara jeritan anak kelantan yang miskin dan tak ada peluang kerja. tak kan nak makan pkr dan pakatan rakyat saje

tapi anuar tak dengar jeritan anak kelantan yg dulu lagi gila kat dia.kelantan yang sambut anuar di stadium bila dia kena pecat dengan mahathir. diceritakan dia bermotosikal dari rumah kamaruddin mat nor pasir putih ke stadium kota bharu. orang kelantanlah dahulu patut dibela. melayu geogetown lah dulu patut dibela. mengapa anuar selalu beralih angin dan beralih kasih. dari sabah ke sarawak pulak. suara anak kadazan adakah tak mau dengar dah?

anuar terbuat ke semua itu sebab masa jadi tpm dan timbalan presiden umno… suara siapa pun dia tak dengar. yg anuar dengar suara fulus… dollar and cent!
berapa banyak kemiskinan kelantan, sabah, sarawak, penang masa itu anuar rungkaikan atau merdekakan?

lawan tetap lawan. tanya tetap tanya. soal tetap soal. fikir tetap fikir. allah maha mengetahui…bro bekas idola ku anuar.

December 4, 2008 11:05 AM

SETERUSNYA KERANA BERFIKIR DENGAN MULUT MAKA BAPAK REFORMASI YANG TELAH GAGAL BAWA APA2 CHANGE DI INDONESIA IAITU PAK ANUAR IBRAHIM TELAH BERTITAH BAHAWA ANTARA YANG KITA BOLEH FAHAM IAITU… PKR ADALAH PARTI REFORM. PARTI REFORM HARUS BERBEDA DENGAN YANG LAIN. ANUAR JUGA TIDAK SEBUT APA YANG HENDAK DIREFORM. MANA MODEL REFORMNYA YANG TELAH BERJAYA? PERLEMBAGAAN DAN KONTREK SOSIAL HENDAK DIREFORM? HAD DAN SEMPADANNYA REFORMASI ITU? KALAU REFORM MENGAPA MASIH ANAK BERANAK… MASIH KRONI, NEPOTESME, SYOK SENDIRI, MACAM SEMNGAT 46 DULU IAITU KU LI BUAT DAN FIKIR SEMUA? DAN ADAKAH PARTI INI AKAN REFORM HINGGA MASUK UMNO ATAU BERGABUNG DENGAN BARISAN NASIONAL? APA REFORM? ABE YANG TAK CERDEK DAN SEKOLAH MELAYU YANG DAH TUA NI TAK NAMPAK APA2 REFORM KEPADA PARTI BERLAMBANGKAN “LUBANG” NI……. ENTAH APA LUBANG. ADA KEKAWAN CAKAP LUBANG KUBUR DAN ADA YANG BILANG LUBANG ANU…. JUB@@@? HAI YAAAA… APA REFORM SELAIN DARIPADA NAMPAK SI DAP YANG JADI MAHARAJA KETUANAN RAKYAT DI REPUBLIK MALAYSIA BARU…..

MAKA AMAT BERBEZA DENGAN TUN DET ATAU CHE DET YANG GUNA OTAK UNTUK BERFIKIR DAN BERCAKAP ATAU BERKATA2. SEBAB TU TUN PUNYA MAHATHIRISME BAB BILOUT TU DIPAKAI OLEH USA DAN NEGARA EROPAH SEKARANG SEBAGAI VIGRA PEMULIHAN EKONOMI MEREKA. SEBAB TU TUN DET PECAT REFORMASI PAK ANUAR DARI UMNO. TUN DET SORANG SAJA YANG BOLEH MATIKAN LANGKAH ANAK DIDKNYA INI SEBAB TUN DET LAH YANG MENCIPTA “ANUAR UMNO ATAU UMNO ANUAR.”

MAKA SELAMA SEPULUH TAHUN TU BUKAN FITNAH YANG DIBERIKAN KAT BRO ANUAR TETAPI UNTUK MUHASABAH DIRI. BUKAN TUN DET ZALIM SAMA LU. TUN DET PERNAH CAKAP ANAK BINI ANUAR KITA JAGA DAN HORMAT SEBAB YANG BUAT HAL ANUAR BUKANNYA ANAK BINI DIA. ADA FAHAM BRO? MENGAPA SEKARANG NAK BUNUH UMNO? NAK MATIKAN SUARA MELAYU? NAK HAPUSKAN KETUANAN MELAYU DAN MACAM BAGI PELUANG PULAK MUNCULNYA DINASTI SANG MAHARAJA KETUANAN RAKYAT DAP… DARI REPUBLIK MACAIDIA BARU (MELAYU,CINA, INDIA).

MAKA SEKARANG NI SIAPA YANG BERTARUNG DENGAN BUDAYA ATAU “THE CULTURE OF FEAR?” SIAPA YANG DOK SERBA SALAH DAN RASA BERDOSA PADA PAK LAH? SIAPA PULA YANG DOK DODOIKAN RAKYAT MALAYSIA TERUTAMA MELAYU DENGAN “KILLING ME SOFTLY WITH HIS SONG?”

SIAPA LAGI…. TAU TAK PA… TAK DAPEK DEN NAK NOLONG DOOOOOO

IAITU BAPAK REFORMASI ALA INDONESIA YANG GAGAL BAWA PERUBAHAN ATAU CHANGE… ORANGNYA YB DATUK SERI ANUAR IBRAHIM IDOLA ABE WAKTU DULU… TAPI SEKARANG ABE DAH JADIKAN DIA IGILA ATAU GILA AKAL@GILAKAL. AMPUN DAN MAAF BRO ANUAR SEBAB WA SAYANG SAMA LU SEBAB TU WA TULIS INI MACAM. KALAU WA MAU AMPU… WA PUJI DAN BIAR LU TERJUN DENGAN LABU2… BIARKAN…. BIARKAN.

MAKANYA PIMPINLAH KAMI MELALUI UMNO DALAM BARISAN NASIONAL. SOKONGLAH PAK LAH DAN TERIMALAH PIMPINAN DS NAJIB GLOKAL MAC 2009 NANTI. FULL STOP SEBAB ITULAH REFORM. INILAH “OBAMA CHANGE.”

SILA DENGAR LAGU2 PUJAAN ABE UNTUK SI REFORM MASUK BALIK UMNO NI….BUKA YOUTUBE UNTUK LAGU “SERBA SALAH” DAN LAGU IKUT SENIKATA YANG ANALISIS OLEH DATUK KADIR JASIN DALAM BLOGNYA IAITU “KILLING ME SOFTLY WITH HIS SONG.”

KERANA HAKIKAT SEBENARNYA:

PAK LAH DAN KJ PULAK SAMBUT ANUAR MACAM DENGAN KARPET MERAH BILA DIA DIBEBASKAN DARI PENJARA. MAKA SIAPA YANG FITNAH SAPA? SIAPA YANG GIGIT SIAPA? SIAPA YANG KENCING DAN BERAK SIAPA? ITULAH SEBAB BRO ANUAR NYANI LAGU SEBA SALAH…. SEBABNYA DIA PATUT REFORMKAN UMNO/BN DENGAN MASUK BALIK UNTUK BANTU PAK LAH DAN DS NAJIB. TAK PATAH NAK JADI BOSS LAGI… JADILAH PENASIHAT UMNO/BN SECARA KEHORMAT….. BUKAN BUAT PAKATAN RAKYAT ATAU PAKATAN PENTERNAK ROBABI@RABABI….. TU LAH JANGAN NAK TUDUH ORANG NI FITNAH BRO. ABE NI TAK ADA MENETANG MANA UPAH PUN. ABE SAYANG ISLAM, MELAYU DAN MALAYSIA… ITULAH YANG BUAT ABE BLOGGING NI. UPAH2 TAK MAIN LAH SAMAADA MAIN BELAKANG ATAU BELAKANG MAIN.

MAKA WAHAI BRO ANUAR YANG PERNAH KU IDOLAKAN DAN GILAKAN PIDATO MU… BUKAN AKU HOMOSEX KAT KAU BRO! DENGARLAH JERITAN ANAK JATI MELAYU LAHIR DI KAMPONG KELONG, ANAK KAMPONG GATAL, PEMUDA PAHI KUALA KRAI KELANTAN INI HENTIKAN SUNTIKAN VIRUS AIDS DARI MULUT SERTA PIDATO MU YANG AMAT BERBISA ITU. ITU SEMACAM AIDS SEBAB DIA LACURKAN AKADEMIK, FALSAFAH DAN PEMIKIRAN UMMAH, SEJARAH TULUN BANGSA, AGAMA DAN NEGARA, HAK DAN KEDAULATAN KETUANAN MELAYU DAN BUMIPUTERA… DAN PERLEMBAGAAN DAN KONTREK SOSIAL 1957 SERTA 1963.BANGKIT DAN LAWAN…. TETAP LAWAN KETUANAN RAKYAT SANG DAP YANG MUNGKIN IMPIKAN REPUBLIK MACAIDIA BARU.

YA ALLAH MAKBULKANLAH DOA HAMBAMU YANG KERDIL INI.

Advertisements

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: