ZAID IBRAHIM KELUAR UMNO UNTUK MISI RAHSIA

posting di bawah adalah dipetik dari blog awanggedeber. intipatinya lain sedikit dan agak menarik. abe fikir ini fair dan tak timbul nak ampu zaid atau nak belasah dia. pokoknya zaid nak bebas dan nak tumpukan kepada ngo atau kegiatan sukarela. terdapat 2 badan yang zaid tubuh iaitu yayasan oku di pengkalan chepa,kb dan yayasan my future untuk pengundi muda yang kita sebut generasi pengundi netizen atau net.

nampaknya zaid ada otak untuk menang sebagai calun bebas macam tok brahim ali. abe rasa betul juga zaid ada misi bila nak jadi bebas. mungkin nak tahu di mana anuar pkr, pas, dap dan sebagainya dapat dana atau duit yang banyak pr ke 12 lalu. abe hairan sebab mereka belanja sakan dan poster mereka lebih cangih serta warna-warni kalau dibanding dengan BN. dulu pas ni poster hitam putih saja.

maka bn kb dan umno kb kena kerja kuatlah. kachirlah untuk kalahkan zaid dalam pr ke 13 kelak. abe tak dapat cakap apa sebab pengundi kb tu pemutusnya undi cina. dan ramai pengundi pr ke 13 nanti adalah terdiri dari generasi melayu liberal (anak melayu baru@melayu DEB) dan melayu ne@netizen (anak melayu liberal dan cucu melayu baru@deb). pandai2lah wahai tuan umno dantaukeh BN.
bacalah posting ni… baik punya:

Saturday, December 6, 2008
ZAID ADA SATU MISI RAHSIA UNTUK MELAYU
zaid
BILA ZAID IBRAHIM KENA PECAT DARI UMNO KERANA KESALAHAN YANG SEMUA ORANG TAHU DAN TAK PAYAH AKU NAK JADI BURUNG KAKAKTUA NAK ULANG2KAN.

MAKA DALAM AKHBAR, BLOG DAN SERATA MEDIA KHASNYA YANG BERHATI KAFIR HARBI YANG NAK DELETE KETUANAN MELAYU DI MALAYSIA BERPESTA SUKA DAN GEMBIRA. 1-0 KATA MEREKA.

MEREKA KIRA UMNO YANG DAH LANJUT UMUR 63 TAHUN LEBIH ITU AKAN SELALU NYANYOK BUAT KEPUTUSAN DAH. UMNO PUN DAH NAMPAK TAK RHOOK DAH NAK PIMPIN BN YANG RATA2 TAK MAU KETUANAN MELAYU. MUNGKIN SEBABNYA MEREKA NAK JADI TUAN SAMA KOT. FIKIRLAH TUAN DAN ENCHE SERTA CIK PUAN…ALANGKAH DONGKINYA ATAU BARUA BODOHNYA SEORANG TUAN PUNYA HARTA RUMAHLAH CONTUHNYA YANG DIWARISI DARI NENEK MOYANGNYA… TIBA2 ADA ORANG DATANG MENGAKU YANG HARTA BERKENAAN MEREKA PUNYA JUGA. MEREKA KATA TIADA LAGI TUAN RUMAH SEBAB KITA ADALAH TUAN BERSAMA2. MAKA TANPA DIA TAHU SEJARAH HAK MILIK KEKAL HARTA ITU TURUN TEMURUN. DAN MASA NAK DAPAT BALIK DARI ORANG PUTIH DULU PUN… MALAYAN UNION PUNYA TIME… HANYA TUAN YANG BERNAMA MELAYU SAHAJA YANG BERLAWAN HARTA DAN NYAWA UNTUK DAPATKAN BALIK HAK MILIK KEKAL TU YANG DIJAJAH ORANG PUTIH DAN JEPUN DLL SELAMA 446 TAHUN LAMANYA.

ALIH2 ADA ORANG YANG TAK DISEBUT LANGSUNG NAMANYA DALAM PERLEMBAGAAN MENGAKU RUMAH ATAU HARTA ITU MILIK BERSAMA. DAN KATANYA KITA TAK MAU MELAYU SEBAGAI TUAN TAPI NAK KAN RAKYAT SEBAGAI TUAN. HMMMM BOMBASTIK DAN FIRAUN SERTA KAPIR HARBI BETUL LAKUNYA.

TAPI YANG AKU DAH GILA AKAL NI KERANA ADA SUKU SAKAT MELAYU TU TAK NGAKU MELAYU DAN CAKAP MEREKA PUN RAKYAT YANG PENDATANG JUGA. DARI MANA? INDONESIA?! MELAYU YANG BERNAMA RAKYAT INI TAK MAU KETUANAN MELAYU. SEBAB RACIST, PERKAUMAN, TAK GLOBAL, TAK LIBERALISASI, TAK MARITOKRASI, TAK TRASFORMASI, TAK REFORMASI, TAK SHARE, TAK ANUARISASI, TAK OBAMA, TAK CHANGE, TAK NETIZEN, TAK KOMPETITIF GLOBAL DAN SEBAGAINYA.ITULAH ALASAN MEREKA SEBAB FIKIR TOK NENEK MOYANG MEREKA BODOH DAPATKAN KETUANAN MELAYU DARI ORANG PUTIH. KATA MEREKA MOYANG MEREKA TU BUAT SEJARAH TIPU. SEJARAH PALSU, SEJARAH UMNO, SEJARAH RACIST, SEJARAH DEB, SEJARAH RASUAH, KRONI, NEPOTESMA, ZALIM, PILIH KASIH DLL. MEREKA CACI MAKI MOYANG MEREKA YANG NYATA NAMA MELAYU. SEBAB MEREKA DAH TUKAR NAMA JADI RAKYAT.

OK LAH. NI KISAH SI ZAID NI. MEREKA LUPA ZAID IBRAHIM NI IALAH:

1. MELAYU TULIN KELANTAN DARI ORANG KEBANYAKKAN
2. DIBESAR DALAM SUASANA UGAMA ISLAM
3. DIBUDAYAKAN DALAM TRADISI TOK GURU DAN SEKOLAH PONDOK KELANTAN
4. DARI KELANTAN YANG BERAJA BUKAN DARI PENANG YANG TARAK RAJA… PENANG RAKYAT JADI TUAN ATAU GOBENOR.
5.ZAID ADA YAYASAN OKU DI PENGKALAN CHEPA. ANUAR IBRAHIM ADA YAYASAN AMAN TAPI TAK TAHU BUAT APA… ADA BANTU OKU MACAM ZAID KE?
6. ZAID DARI ITM IAITU PRODUK MELAYU BARU IAITU DARI DEB
7.ZAID PEGUAM BERTAULIAH BUKAN LOYAR BURUK
8. ZAID JADI MENTERI SEKEJAB
9. BEKAS AHLI PARLIMEN KB
10.BEKAS KETUA UMNO KB
11. BEKAS TIMBALAN UMNO PERHUBUNGAN KELANTAN
12.ZAID JIWA AKTIVIS, PEJUANG MARHAIN DAN PENGAMAL KEBAJIKAN MASYARAKAT
13.ZAID KELUAR ATAU DIKELUARKAN DARI UMNO DENGAN SATU MISI RAHSIA. TAK SIAPA TAHU KECUALI AKU.

SEBAB ITU ZAID TAK MAU MASUK MANA2 PARTI. ZAID NAK BEBAS. MACAM TOK HENG PASIR MAS. KALAU TOK HENG BOLEH MENANG BEBAS ATAS TIKET PAS… ZAID TAK BOLEH? APASAL ZAID TAK ADA 2 TELUR ?

LAGI MAKA ZAID TAK MAU PKR SEBAB PKR MENANG DI KELANTAN PUN GUNA JENTERA DAN TIKET PAS…. ANUAR PUN HIDUP KERANA PAS. KALAU TAK DA PAS SEMUA MELEPAS. JADI BODOH LAH ZAID NAK MASUK PKR. MASUK PAS? TAK SESUAI KERANA JUMUD DAN DASAR TAK KONSISTEN. ZAID BUKAN MACAM TU… DIA KONSISTEN DAN PERCAYA APA DIA BUAT. ZAID BUKAN DARI FEUDAL SEPERTI TENGKU, NIK, WAN, TUAN, SYED DLL. DI KELANTAN FEUDAL PENTING…. MACAM NIK AZIZ TU SAMPAI MENGAKU KETURUNAN RAJA JEMBAL. AKU AWANGGEDEBER PUN DARI RAJA JEMBAL JUGA? TAK SEBAB AKU RAJA MENANG PERANG PUNYA TAPI AKU SAJA TAK MAU PAKAI TITLE RAJA. TAK PERCAYA? YAAA TAK ADA APA2 KATA ANDY HAKIM DALAM HINDI POWER THR.

FAHAM DAH SEMUA?

ZAID ADA MISI… TAK TAU LAH SAMAADA MISI PENGAMAN ATAU MISI PEMUSNAH. TUNGGULAH.

KALAU KAU ISLAM ATAU KRISTIAN KAU AKAN PERCAYA KERANA ADAM DAN HAWA YANG KENA LEMPAR KE DUNIA ADALAH DENGAN SATU MISI IAITU SUPAYA DUNIA INI DIHUNI SERTA DIURUSKAN DENGAN SEMPURNA OLEH MANUSIA… BUKAN SYAITAN, JIN, HANTU DAN IBLIS ATAU MALAIKAT.JADI ADAM DAN HAWA ADA MISI PENTING… BUKAN TUHAN ZALIM ATAU FITNAHKAN DIA KE DUNIA NI… ADA FAHAM TOK GURU? KATA NAK IKUT KHALIFAH UMAR ABDUL AZIZ… NAK AMAL MAKRUF NAHI MUNGKAR. KENA BACA BLOG AKULAH LIM GUAN ENG.

SIAPA YANG SUKA DAN GEMBIRA BILA ADAM MAKAN BUAH KHULDI YANG DITIPU OLEH SI KAPIR HARBI IBLIS BIN SYAITAN? JAWABNYA SI IBLIS BIN SYAITAN YANG KAPIR HARBI TU LAH.

MAKA KAU ORANG BIJAK METHEMATIK TAK BOLEH JAWAPAN LAGI? SIAPA YANG GEMBIRA MACAM BERPESTA BILA ZAID KELUAR UMNO ORANG TU ADALAH…………

MAKA AKU KESIAN DENGAN ADIK AKU SI TAICHI CM LIM GUAN ENG DALAM SINAR HARIAN KHAMIS 4 DISEMBER 2008 BERTAJUK “PINTU TERBUKA LUAS UNTUK ZAID: GUAN ENG.”

YANG AKU FAHAM DARI AKHABAR INI, KATA GUAN ENG, ZAID DIBUANG KERANA HADIR MAJLIS PEMBANGKANG TAPI RAMAI PERASUAH MASIH KEKAL DALAM UMNO…TAK BUANG PUN. AIIYAAA….GUAN ENG LAPORLAH DAN JADILAH SAKSI KEPADA BPR… JANGAN TAICHI LEMPAR BATU SEMBUNYI TANGAN MAAAA…. INI PAK LAH LAH PUNYA TIME. CUBALAH…..JANGAN ITU MACAM DALAM ISLAM TUDUH ITU FITNAH. FITNAH ITU LEBIH TERUK DARI MEMBUNUH MAAAA…. LU TAHU ISLAM KAN?

SEFAHAM AKU, KATANYA LAGI KERAJAAN TAK HAPUS ISA YANG BERTENTANGAN DENGAN AGAMA KERANA KERAJAAN “CAKAP TAK SERUPA BIKIN.”

BETUL LAH DIK CAKAP DENGAN MULUT…. BIKIN DENGAN TANGAN ATAU DENGAN SI BUDAK KECIK KITA TU…..MANA SAMA MAAAA TAK SELUPA LANGSUNG. LAGI PUN ABERAMLY DAN OTAI DAH TULIS KATANYA ISA NI OK LAGI SEBAB KALAU HUDUD YANG PAS PATUT BUAT…. SESIAPA YANG DURHAKA KEPADA KERAJAAN PUSAT SEKARANG YANG ADA 140 KERUSI MAJORITI DI PARLIMEN MAKA ORANG ITU DIKENAKAN HUKUMAN IKUT HUDUD… LAGI TERUK. MAKNANYA TAK BOLEH DERHAKA KPD BN KALAU DALAM ISLAM ATAU HUDUD.

MAKA PERCAYALAH ZAID BUKAN DIZALIMI. KAU TANYA KJ KALAU TAK PERCAYA AKU. KJ PUN TAK MAU JAWAP DENGAN KAU ORANG.SEBAB KAU ORANG BUTA MATA. BUTA PERUT. SEBAB KAU TAK MELAYU TETAPI NAMA KAU… RAKYAT.

ZAID ADA SATU MISI RAHSIA….
DEMI ISLAM, DEMI MELAYU DAN DEMI BANGSA MALAYSIA SERTA NEGARA MALAYSIA TERCINTA.
Posted by OTAI (Otak Tenang Akal Inovatif) at 7:27 PM 0 comments
Labels: ZAID ADA SATU MISI RAHSIA UNTUK MELAYU
==============================
dARI sinar harian, khamis 4 Disember 2008 ms2.
Pintu terbuka luas untuk Zaid: Guan Eng

GEORGETOWN – Tindakan Parti UMNO memecat bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Zaid Ibrahim kerana menghadiri perhimpunan parti pembangkang dipertikai Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng.

Menurut Guan Eng, lebih ramai lagi ahli UMNO yang dijatuhkan hukuman di atas kesalahan rasuah tetapi masih berada di dalam parti, tetapi Zaid hanya menghadiri kongres parti pembangkang dan beliau pula yang dipecat dari parti.

“Zaid merupakan aset buat UMNO dan juga bagi parti lain yang akan beliau sertai.

“Pintu kami terbuka untuk sesiapa sahaja, tambahan lagi bagi pemimpin berkaliber seperti Zaid,” katanya pada sidang media di sini, semalam.

Guan Eng berkata, rakyat sendiri perlu buat penilaian atas tindakan UMNO itu kerana Zaid merupakan seorang pemimpin yang berani dan bertanggungjawab.

Menurutnya, tindakan UMNO ini akan menjadi kelebihan buat parti lain dan kekurangan pada partinya sendiri.

Pada sidang yang sama, Guan Eng berkata, kerajaan Barisan Nasional (BN) masih belum sedar tentang permintaan rakyat yang menyeru ISA dimansuhkan.

“Mereka belum sedar lagi walaupun rakyat telah menunjukkan reaksi melalui keputusan pilihan raya Mac lalu.

“Rakyat inginkan kebebasan dan mementingkan prinsip menegakkan undang-undang,” katanya apabila diminta mengulas tentang ISA yang tidak akan dimansuhkan.

Beliau berkata, ISA yang diwujudkan bagi membanteras ancaman komunisme sepatutnya telah dimansuhkan sejak dahulu lagi.

“Tindakan kerajaan Pusat tidak memansuhkan akta ini bagaikan lawan agama dan ‘cakap tidak serupa bikin’,” katanya.

Advertisements

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s