SAJE NAK PAKSE KAU ORANG GELAK

ABE CURI DARI KEPALA OTAK BUDAK NI http://zeqviews.blogspot.com/

SAJE NAK SURUH KAU ORANG BACA, TERSENGEH DAN NUKA MULUT GELAK.. HAHAHAHAH. TUTP MULUT..FIKIR!
TAK FUNNY…? YA TAK APA2 KATA ANDY HAKIM DALAM HINDI POWER 99.30 THR(kl), 88.10 (kb<kel).
confiuse

Saturday, 22 November 2008
Peribahasa Baru

Peribahasa: Lembu punya susu, Nestle dapat nama.

Maknanya: Macam mana keras bekerja pun, macam mana nya canggih idea kita pun, last last, boss jugak yang dapat nama. Apakan tidak, kat dalam management meeting, mana kita tau apa yang boss khabarkan kat Big boss.

Peribahasa: Melepaskan batuk didalam lift.

Maknanya: Helo! Kalau nak lepaskan penyakit atau kuman tu carilah tempat yang sesuai! Jangan lah tempat awam yang tertutup. Besar punya hamlau! tak reti disiplin

Peribahasa: Seperti anjing jantan dengan anjing betina.

Maknanya: Dua orang yang pantang bertemu… asyik nak berkepit aje. Melekat satu sama lain

Peribahasa: Sepandai-pandai lalat terbang akhirnya ke taik jugak dia hinggap.

Maknanya: Orang kalau dah perokok atau hisap dadah tu… .kalau dia berenti… .akhirnya dia mesti start balik tebiat buruk nya..

Peribahasa:Sepandai-pandai tupai melompat, tak pernah masuk ke sukan Olimpik pun

Maknanya: Jangan ingat macam bagus… .pasal yang macam bagus tu lah selalunya tak bagus.

Peribahasa: Biar putih tulang jangan kuning gigi.

Maknanya: Macam mana hensem nya ke, macho ke, hero ke, kalau gigi tu tak jaga, kuning-berkarat, jangan lah eksen kental nak tackle pompan. Geli-geleman di buat nya. nak bagi romen pun erk…

Peribahasa: Kalau tidak ada angin masakan satu LRT boleh bau busuk?

Maknanya: Ada orang kentotlah tu…sebab bau durian pun ada, macam flavour aje..

Peribahasa: Seperti kacang lupakan mamak kacang putih.

Maknanya: Orang yang tak sedar diri… tak kenang jasa baik orang yang mula-mula mempopularkan dia.

Peribahasa: Ada udang di sebalik udang lain

Maknanya: Jangan sangka yang duduk sorang kat tempat sunyi tu sorang… .check betul-betul, mesti ada sorang lagi… … . kat bawah ke… .kat tengah ke… tengah baring ke… celah celah ke?

Peribahasa: Biar mati anak jangan mati pucuk

Maknanya: Kalau dah mati pucuk camner nak dapat anak… … bro!!!!

Peribahasa: Sudah jatuh ditimpa piano !

Maknanya: Nasib malang yang tak agak-agak. Tapi..best gak sebab ada bunyi music skit..

Peribahasa: Hidung tak mancung, gigi pulak yang mancung.

Maknanya: maknernyer…. maknernya…… Jangan nak tersengeh2 kat PC tu baca blog neh.. pergi keje….Gaji nak..! cabut gigi kang..!
Posted by DatOk ZeQ at 02:11 2 comments

1 comment so far

  1. Pemuda IKS on

    Salam perkenalan,

    “Memperkasa Generasi Baru”

    Pergerakan Pemuda
    UMNO Cawangan Taman IKS
    Bahagian Batu WP

    http://pemudaiks.blogspot.com


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: