MAT SABU NAK MENANG HARAPKAN PENGUNDI MUDA KT

NAMPAKNYA TAK PAYAH TUNGGU 1 JANUARI 2009 KITA DAH TAHU MAT SABU LAH YANG AKAN DISAHKAN JADI CALUN PR P36 KUALA TERENGGNU.

BUKTINYA DENGAR VIDEO PROPAGANDA PAS DALAM YOUTUBE NI…. BIASALAH DIKUTUKNYA SPR DENGAN TOHMAHAN DAN MERENDAHKAN KEWIBAWAAN SPR SUPAYA PENGUNDI BENCI. LEPAS NI KATA RAMAI PENGUNDI HANTU.MAKA PENGUNDI AKAN KEPUNG MANA2 BAS PENGUNDI LUAR YANG SAH ORANG KT.

MAT SABU LEBIH SESUAI DENGAN RENTAK REVOLUSI IRAN YANG KAN DIBUAT OLEH PAS NANTI UNTUK PR NI….MACAM DI PERMATANG PAUH JUGALAH DI MANA PAKAR2 AKAN DIIMPOT BUAT KERJA NI…. MAKA LEPAS NI POLIS AKAN DIMUSUHI MEREKA DAN MAHKAMAH PULAK AKAN DIRAGUI KEADILANNYA. LEPAS TU UNDANG2 KITA LAH YANG DIKATAKAN TAK ADIL. MAKA RAKYAT RASA SIMPATI DAN KESIAN DENGAN PAS…. ITULAH TEKTIK LAMA MEREKA NAK DAPAT UNDI…. ABE TAHU LAMA DAH…SEJAK KERJA DI TERENGGANU 1990AN LAGI.

POKOKNYA SPR AKAN DIFITNAH SEBAGAI TIDAK “BERSIH” DAN BIAS KEPADA BN.

MAKA ABE NAK TANYA VIDEO PENJELASAN UMNO/BN MANA? KALAU LAMBAT NANTI MAKAN ASAP SEBAB PAS DAH KE DEPAN SELANGAKAH DALAM PROPAGANDA HITAM HITLER IAITU DISINFORMATIN DAN MISINFORMATION. PAS DAH GUNA MULTIMEDIA DAN DAH SEBUT UNDI ATAU GELOMBANG KEBANGKITAN PENGUNDI MUDA YANG SOKONG PAS MENINGKAT DI KT. BETUL KE WAHAI SI RAKAN MUDA? ATAU WARISAN KITA DALAM LATIHAN KHIDMAT NEGARA? ATAU WARIS DALAM BIRO TATANEGARA?

HEBATNYA PERANG PROPAGANDA GERAKSARAF DAN PERANGSARAF PAS NI… KHASNYA ABANG MAT SABU SI AYAM SABUNG PAS.

PESAN KHAS ABE KEPADA BN……AWAS PAS GUNA TEKTIK KOMUNIS DAN BINTANG TIGA YANG JUGA MEMUSUHI POLIS DAN ANGGOTA KERAJAAN….MEREKA KAN ROSAKKAN SISTEN KEYAKINAN RAKYAT KEPADA KERAJAAN BN TERENGGANU TERUTAMA ISU DUIT MINYAK TU… JUGA AKAN DILEMAHKANNYA SARAF PASUKAN POLIS, SPR, MAHKAMAH, RELA, KEMAS, JASA DLL. SEBAB DULU PASUKAN KESELAMATANLAH YANG PATAHKAN ANCAMAN DAN PENGARUH KOMUNIS SERTA BINTANG TIGA….!!!

MAKA MB TOK MAT ATAU SAMAT SANDARAWEJ TERENGGANU… TUNGGU APA LAGI?

KISAHNYA MAT SABU DAH BERTANDING DAH MAC 2008 LALU MAKA JALANNYA LEBIH LICIN DAN CAHAYA LEBIH TERANG KALAU DIBANDING DENGAN CALUN PAS YANG LAIN. LAGI PUN MAT SABU ADALAH PELAWAK DAN PENCARUT SERTA PENYUMPAH SERANAH YANG TERKENAL SEMASA BERPIDATO. DIA LAH YANG MULAKAN ISTILAH AL JUBURI. HMMM KALAU BATANG KELAPA PAKAI SKIRT MAKA BATANG ATAU UMBI KELAPA TU PUN DILIWAT OLEH SI ANU2 TU….KATANYA.

ABE PUN PEMINAT TEGAR MAT SABU ATAU MAT SABUNG NI. CUMA TAK PASTI DIA NI ERDOGAN ATAU AYAM DOGEL?

KISAHNYA BANYAKLAH SEBAB TG NIK AZIZ KASIH DAN SAYANGKAN DIA. NIK AZIZ ORANG ALIM DAN DIA DAH TAHU BAHAWA MAT SABU PALING LAYAK BERTANDING DI KT TU…

CUMA ABE MINTA DEK NORMA ATAU AKOK NORMA YANG DITUDUH KHALWAT DI HOTEL PERDANA DENGAN MAT SABU DULU PATUT HADIR DI KT NI… BUKAN APA… BUKAN NAK KENANG SAAT2 YANG MENGETARKAN DADA DAN JIWA TAPI…. NAK HANTAR UBAT DAN KAIN BAJU YANG MASIH DISIMPAN LAGI KOT OLEH DEK NORMA TU…..

HAI DAH JADI LEGENDA DAH BILEK HOTEL PERDANA TU….

ABE INGAT PERISTIWA TU TG NIK AZIZ BUKAN MAIN BELA MAT SABU. SIAP SOAL BERAPA MINIT PENCEGAH MAKSIAT TU DARI TRAFIK LIGHT TU KE HOTEL PERDANA. SUDAHNYA KATA TOK GURU… MAT SABU DI PERANGKAP. SIAPA YANG PERANGKAP DIA TOK GURU KALAU TAK IBLIS BIN SYAITAN. ATAU NAFSU SYAHWAT SANG JANTAN DAN BETINA ???

TAPI BILA TOK GURU CAKAP JADILAH FATWA. SEMUA BETUL DAN PAKAT IKUT LAH……. TAPI LEPAS TU MAT SABU TAK LEH BERTANDING DI KELANTAN LAGI….

DAN SEKARANG NAK MUNCUL DI TERENGGNU PULAK.

NI PASAL CALUN IMPOT NI APA HALNYA. TAK ADER KE ANAK TEMPATAN? MACAM KUALA KRAI TEMPAT ABE TU… PAS DR HATTA RAMLI… APA DIBUATNYA UNTUK BANGUNKAN KUALA KRAI? JAMBATAN? JEJAMBAT SEKOLAH KAT PAHI TU? PUSAT PELANCUNGAN DUN DABONG? MIDNIGHT ZOO KUALA KRAI? LEBUH RAYA KUALA KRAI? UNIVERSITI KUALA KRAI? ISLAM PULAK… PONDOK MODEN? HMM PELABUHAN DARAT KUALA KRAI PUN DAH NAIK HUTAN KAYU JATI DAH…. POKONYA HABUK PUN TAK DAK…. KISAHNYA NAIK BASIKAL DENGAN BEBUDAK INDIA HINDRAF JERIT DI PARLIMEN ADER LAH. MAKAN GAJI BERIBU ITU SAJER KE KERJANYA WAHAI CALUN IMPOT DR HATTA? TAK ADA BUAT APA? ERDOGAN SUNGUH MUNG NIH.

MAKA NAK PILIH MAT SABU DI KT TU NAK BUAT APA? DIA DAH ADA BANYAK PENCEN AHLI PARLIMEN MERATA DAH….. PIDATO PUN TAK ADA NAK BANTU MELAYU ISLAM TAPI DOK MERAPU DAN BERLAWAK AJEERRR. KALAU NAK PELAWAK BAIK AMBIK SI NABIL ATAU SAIFUL APEK LAGI BAIK……

HMMM SALAM ABE KEPADA PENGUNDI KT. HAI ADEK2 YANG MUDA MUDI… AWAS BANG MAT SAPU TU. NANTI AWEK KAU KENA SAPU…HAHAHAHAHA

Advertisements

1 comment so far

  1. aberamly on

    dek jangan takbur dan riak akan takdir allah… pas jatuh di kelantan bila pecah dua kepada berjasa tahun 1978 sebab ada macam erdogan sebab berebut balak dan kekayaan di kelantan. ini pun akan berlaku lagi di kelantan,,,, pada 2012 ni…..nanti otai tuliskan dalam blog

    adakah pas akan kekal bila kiamat

    jangan dek dah kufur tu….


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: