BUI I – DANCE.. NOK PANGKAH APA TOK GURU?

condom-fashion-show-05

BUI KONDOM...PANGKAH P..?

BUI KONDOM...PANGKAH P..?


MULAI 22 HINGGA HARI INI 24 DISEMBER 2008 ABE PERAH OTAK DI SATU SEMINAR SUMBANGSARAN DENGAN “CORE GROUP” DI SEBUAH HOTEL TERKEMUKA DI IBUNEGARA. ESOK HARI KRISMAS IAITU HARI NATAL. KEPADA MALAYSIAN YANG BERAGAMA KRISTIAN, ABE UCAPKLAN SELAMAT HARI NATAL SEMOGA TAHUN INI DAN TAHUN DEPAN KITA SEMUA AKAN TERUS DIRAHMATI TUHAN.

SELAMA 3 HARI SEMINAR INI ABE TAK BALIK RUMAH SEBAB MENGINAP DI HOTEL KERANA PROGRAM BERKENAAN SAMPAI PAGI KAMI ADAKAN PERBINCANGAN KUMPULAN. HMMMM LETIH DAN SERONOK PUN ADA SEBAB ABE TELAH DIBERI PENGHORMATAN MEMBENTANGKAN RESOLUSI DALAM SESSI KETIGA MENGENAI TERAS STRATEGIK.

MAKA ABE BIASALAH DENGAN ILMU BERPIDATO, KEWARTAWANAN DAN BROADCASTING YANG ADA CUBALAH PUKAU DATO2 DAN AHLI YANG ADA TU DENGAN PROVOKASI BEBERAPA IDEA.

PERTAMANYA MENGENAI INTEGRITI. IANYA MENYANGKUT SEJAUHMANA KITA ORANG MLAYSIA NI KOMITMEN KEPADA RUKUNEGARA DAN TERAS2 NASIONAL TERMASUK PERPADUAN POLITIK ALA BARISAN NASIONAL, PERPADUAN KEBUDAYAAN DALAM DASAR KEBUDAYAAN NASIONAL DAN PERPADUAN EKONOMI DALAM DASAR EKONOMI BARU.

NAMPAKNYA SEJAK 8 MAC LALU BILA BN TAK DAPAT 2/3 KERANA ISU BN SENDIRI IAITU BN = BARANG NAIK… MAKA DIDAPATI INTEGRITI RAKYAT MALAYSIA KEPADA TERAS NASIONAL BERKENAAN SUDAH MULAI GOYANG. SEKARANG NI PUN MASIH TAK BERUBAH LAGI AKIBAT PINTARNYA SANG MAHARAJA KETUANAN RAKYAT DAP GUNAKAN TAICHI DAN BERI MADU BERACUN KEPADA RAKYAT MALAYSIA, KHASNYA MELAYU DENGAN DASAR SAMA RATA “MALAYSIAN MALAYSIA.” IAITU GAGASAN CIPTAAN ASING DARI WARISAN PAP SINGAPURA LEE KUAN YEW TAHUN 1963.

MAKA DALAM ULASAN ABE… ABE MERAYU SEMUA MALAYSIAN SAMBIL MENYAMBUT TAHUN BARU DENGAN AZAM BARU MAKA SEMESTINYA KITA KOMITED DENGAN INTEGRITI TERAS NASIONAL IAITU ELEMEN PERPADUAN EKONOMI, POLITIK DAN SOSIAL ITU.

PERKARA KEDUA ABE TONJOLKAN UNTUK LATIHAN MINDA IALAH MENGENAI DASAR KETERBUKAAN PAK LAH YANG HAMPIR MERAGUT NYAWA POLITIK DOMINASI MELAYU DI MALAYSIA PADA PR 8 MAC YANG LALU. PAK LAH BEGITU BERANI MEMADAMKAN DASAR GODFATHER MAHATHIRISME SELAMA 22 TAHUN YANG SEMUANYA PERLUKAN TANGGUNGJAWAB SOSIAL DAN LETAK AGENDA KEPENTINGAN NASIONAL DI ATAS KEPENTINGAN LAIN, KHASNYA LIBERALISASI DAN GLOBALISASI MALAH REFORMASI ANUAR IBRAHIM DICINCANG LUMAT OLEH TUN DET.

MAKA DENGAN DASAR KETERBUKAAN PAK LAH AKIBAT DESAKAN PENGUNDI MUDA YANG NETIZEN, MAKA…. TERBUKA ATAU OPENNESS DIDAPATI MEREKA YANG PERKAUMAN DAN CHAUVANIS CINA DAN INDIA TELAH AMBIL KESEMPATAN UNTUK TOLAK KONTREK SOSIAL 1957. SEPERTI HINDRAF DAN MACAM2 LAH CARA DAN SEMUA KEKUATAN MEREKA DIGUNAKAN KE ARAH ITU DENGAN BANTUAN ANUAR IBRAHIM BAPA REFORMASI YANG TOLAK KETUANAN MELAYU SERTA TAK SEBUT DAH PERJUANGAN ROH ISLAM. HASILNYA RAMAI MELAYU YANG TAK NGAKU MELAYU LAGI SEBAB KONONNYA MEREKA DARI SUKU JAWA, BANJAU, MENDALING, MAMAK, ARAB, PAKISTAN, CINA MUALAF MASUK MELAYU, INDIA MASUK MELAYU DLL. MEREKA LUPA YANG MELAYU ITU ADALAH ISLAM SERTA AMALKAN KEBUDAYAAN MELAYU DAN TERMAKTUB DALAM PERLEMBAGAAN… TAK KIRA HIDUNG MANCUNG ATAU KEPEK, MATA BESAR ATAU SIPIK, KULIT HITAM ATAU PUTIH, RAMBUT IKAL ATAU TERPACAK MACAM DURI LANDAK….SEMUA IKUT PERLEMBAGAAN 1957 MAKA MEREKA MELAYU LAH.

MAKNA DI SINI PAK LAH TELAH BUAT SATU TRASFORMASI SEPERTI TUN DET JUGA. DULU TUN DEK BUAT PENSWASTAAN DAN DASAR2 YANG TAK POPULAR TERMASUK MANSUHKAN IMUNITI RAJA2 MELAYU…. DASAR PENSWASTAAN NI AKIBATKAN ORANG MELAYU TIBA2 KAYA DAN BERMAHARAJALELA POLITIK WANG DALAM UMNO. MAKA AKIBAT PERMAINAN KU LI DAN MUSA HITAM DIDAPATI DASAR YANG TELAH PERKAYA DAN CELIKKAN ORANG MELAYU NI PUN HAMPIR BUNUH KARIER POLITIK TUN DET. TAPI NASIB BAIK AYAHANDA ABE TOK MAT BULAT DAN AYOH SIN SERAMA KELANTAN BUAT SEMARAK YANG DIANJURKAN OLEH KMENETERIAN PENERANGAN. DENGAN SEMARAK DAN KETEGASAN DALAM BENTERAS POLITIK WANG MAKA TUN DET TERUS UNGGUL SEHINGGA DIA LETAK JAWATAN DENGAN RELA HATINYA SERAH KEPADA PAK LAH.

MAKA KEDUA2 PERKARA IAITU INTEGRITI DAN KETERBUKAAN PAK LAH NI AKAN TERUS JADI FOKAS DAYA FIKIR ABE SELAMA-LAMANYA. DAN ABE JANJI KEPADA KEKAWAN DALAM SEMINAR TU AKAN TULIS DALAM BLOG HAL INI… DAN HAL KEMPEN PAS DI PR P36 KUALA TERENGGANU. ADAKAH PAS TEGUH INTEGRITINYA KEPADA ISLAM ATAU PARTI PAS?

JAWAPNYA INTEGRITI MEREKA ADALAH KEPADA PARTI PAS… BUKAN ISLAM, MORAL, HUDUD DAN KETERBUKAAN MINDA.

MARI KITA UJI MINDA KITA DENGAN FATWA SELOKA PROPAGANDA HITAM POLITIK PAS OLEH TOK GURU NIK AZIZ INI:

” BUI PITIH, AMBIK
BUI KAIN , PAKAR
BUI GULO, KACHAR BUAT AIR
BUI LEMBU, SEMBELIH MAKAN DAGING
……….
BUI BABI, TERNAK CARA MODEN
…. TAPI PANGKAH BULAN…PANGKAH TETAP PAS”

SOALAN INTEGRITI DAN KETERBUKAAN?

…………..
BUI BINI….. PANGKAH PAS KE PANGKAH BINI?

SATU LAGI ISU IALAH I- DANCE DI PENANG NOGORI SI TAICHI MAHARAJA KETUANAN RAKYAT MALAYSIAN MALAYSIA, CM LIM KONONNYA IKUT AL KHALIFAH UMAR ABDUL AZIZ YANG AMALKAN AMAL MAKRUF NAHI MUNGKAR PULAK LAGU MANO?

MAKA DALAM I – DANCE TU SEKIRANYA:

KALAU BUI BETINO
ATAU BUI GEWE
ATAU BUI AMOY
ATAU BUI TANGGACHI
MAKA PANGKAH PAS KE ATAU PANGKAH SI PUYING TINO TU?

KETAKUTAN PUAK MUDA PAS TU ADA BENARNYA. SEBAB BIASANYA YANG SUDAH2 KALAU PESTA MACAM TU MAKA BOTOL DAN TIN ARAK BERSEPAH, BEKAS2 PENAGIHAN DADAH PUN DIJUMPAI… DAN SEMASA ORANG BANDARAYA SAPU SAMPAH PAGINYA MAKA BERTABURAN LAH KONDOM BERBAGAI SAIZ YANG BASAH HANYIR TERPAKAI DIJUMPAI DIMERATA2 DI TAPAK PESTA DAN LAIN2 TEMPAT. DAN YANG PALING TAKUT LEPAS 9 BULAN NANTI RAMAILAH BAYI TAK ADA BAPAK KELUAR. MAKA YANG LEBIH DRAMATIS LAGI AKAN ADA JUGA BAYI2 DIBUANG DALAM TONG SAMPAH, LONGKANG, LUBANG TANDAS, STENSYEN KERETAPI, MASJID DAN LAIN2 TEMPAT.ITULAH YANG TAK MAU KITA NAK DENGAR….!!!!!

MAKA TOK GURU NIK AZIZ….. SOALAN INTEGRITI DAN KETERBUKAAN….

BUI…. ARAK MINUM
BUI…..BABI MENTANGKEDARAH
BUI…..DADAH HIDU, HISAP, TELAN, MAKAN, CUCUK
BUI…..PU@I HANTAM PAKAI KONDOM
TAPI MENGUNDI?
PANGKAH PAS……….

BACALAH TULISAN NI… NAMPAKNYA ADEK2 PAS NI AKAN KE KUALA TERENGGANU DAH UNTUK PANGKAH PAS DI PR P36 MENJELANG 17 JANUARI 2009.

DAN I-DANCE AKAN BERLANGSUNG DENGAN BAHAGIA, MERIAH DAN SELESA LAH NAMPAKNYA DENGAN NAUNGAN SI TAICHI PEJUANG GULA2 ISLAM ERDOGAN YANG GUNAKAN NAMA KHALIFAH UMAR ABDUL AZIZ DAN UNGKAPAN KALIMAH AMAL MAKRUF NAHI MUNGKAR (DIA TOLAK HUDUD YANG PAS NAK BUAT).

condom

DARI MALAYSIAKINI:
WCC pertikai k’jaan P. Pinang, Pemuda PAS isu I-Dance
Dec 24, 08 3:14pm
Pusat Kesedaran Wanita (WCC) Pulau Pinang “sangat terganggu” kenyataan Pemuda PAS negeri yang menyifatkan program tarian jalanan I-Dance boleh mencetuskan masalah sosial.

Akibat beberapa siri demonstrasi anjuran dewan itu, exco belia dan sukan negeri Lydia Ong Kok Fooi mengarahkan peserta lelaki dan wanita Muslim diasingkan.

Pengarah eksekutif WCC Loh Cheng Kooi berkata NGO itu berasa “sedih” dengan perkembangan itu kerana tarian jalanan yang boleh menggalakkan interaksi generasi muda berbilang agama dan budaya kini diburuk-burukkan sebagai punca penyakit masyarakat.

WCC juga berasa kecewa dengan keputusan Pulau Pinang untuk memisahkan penonton berasaskan jantina dan agama semasa pertandingan tersebut semata-mata ingin melayan desakan Pemuda PAS.

Jumaat lepas, Pemuda PAS negeri mengadakan demonstrasi bagi kali kedua bagi membantah penganjuran tarian jalanan itu yang didakwanya boleh membawa kesan negatif kepada golongan muda, khususnya Muslim.

“Kita tidak menghalang kerajaan negeri untuk menganjurkannya tetapi syaratnya jangan libatkan remaja Islam.

“Kalau nak buat untuk bangsa dan agama lain, silakan,” kata ketuanya Mohamed Hafiz Mohd Nordin selepas demonstrasi tersebut yang disertai lebih 400 orang di luar pekarangan Masjid Kampung Rawa.

Advertisements

1 comment so far

  1. penulis_cyber on

    MANTOP ARTIKEL TUAN BLOG..

    cuma tak tersusun dan kemas tu jer.

    tapi

    MANTOP TETAP MANTOP


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s