ABE DAN TUPAI2 PAS SAMBUT 1 JANUARI DI KT

kt31kt2kt1bulatan-ladangbt-bersurat-bulatan-ladangbt-bersurat1

HARI INI DAN MALAM INI DIAMBANG 1 JANUARI 2009 ABE BERMALAM DI KUALA TERENGGANU. ADA SEBUAH LAGU LAMA IAITU “SEMALAM DI KUALA TERENGGANU” YANG CUKUP ASYIK KALAU DINYANYIKAN DENGAN KEYBOARD DI COFFEE HOUSE PRIMULA HOTEL.

MAKNANYA TAHUN 2009…KU SAMBUT MU DI INDAHNYA HAMPARAN PERMAIDANI BIRU OMBAK LAUT CINA SELATAN…. NEGERI TERENGGANU CANTEK, BUDAYA MENARIK DAN ORANGNYA BAIK2…… BELAKEEEE…. DI SINI PENYU MENANGIS. DI SINI LAH ULEK MAYANG PUTERI NAN TUJUH. DAN DI SINILAH ADENYA MUNG FAIZAL JUARA AF…. SENYUM SOKMO LAH…… DAN DI SINI ISLAM TERTULIS PIAGAMNYA DI BATU BERSURAT.

ABE NAMPAK BANYAK TUPAI PAKATAN RAKYAT YANG NAMPAK SIBUK KERANA DAH MULAI BUAT KERJA “KETUPAIAN” UNTUK TENTUKAN CALUN PAS AKAN MENANG DI PR P36 KUALA TERENGGANU NI. DAN TUKANG SPIN SERTA JURU PERERANGAN BN PUN RAMAI JUGA DAN NAMPAK SEMYUM DALAM BERSEMANGAT NAK BERLAWAN DENGAN HUJAH2 FITNAH SANG TUPAI NI…..

DAH LAMA ABE TAK BERMALAM DI KUALA TERENGGANU… SAJA SINGAH UNTUK KE KL KERANA BALIK KB MELIHAT ORANG TUA IAITU PAK SAUDARA SARJAN MAJOR BERSARA YUSOFF HUSIN KG KELONG TUMPAT DI WAD HOSPITAL KB KERANA BEDAH TULANG BELAKANG. DAH OK DAH PAK CIK ABE TU… SEMOGA CEPATLAH SEMBUH.

SEMALAM DAN SEHARI HARI NI SAJEER BUAT TINJAUAN KE SELURUH KAWASAN PARLIMEN TEMPAT YANG AKAN JADI MEDAN TEMPUR ANTARA BOSS DS NAJIB DENGAN SYEIKH ANUAR IBRAHIM. ABE NAMPAK KUALA TERENGANU BANGKIT SEMULA SETELAH DIJUMUDKAN OLEH PAS SELAMA 4 TAHUN PERINTAH TERENGGANU 1999 HINGGA 2004 YANG LALU. UMUR PAS TAK PANJANG… SEBAB DULU PUN DAH PERNAH MENANG TERENGGANU JUGA KATANYA HANYA DUA TAHUN SETENGAH SAJA MEMERINTAH… LEPAS TU TAK ROCK…..SEBAB PAS NI HANYA PANDAI CAKAP TAPI TAK TAU BUAT APA2…. DIA NI TUPAI IAITU TAHU ROSAKKAN DAN TAK TAHU NAK MEMBAIKI ATAU MEMBINA BALIK SECARA CEMERLANG, GEMILANG DAN TERENGGANU TERBILANG SERUPA SEKARANG NI DI BAWAH BN.

HMMMMM NAMAPAKNYA ISU YANG DIPROPAGANDAKAN OLEH TUPAI2 PAS DAN PAKATAN RAKYAT ATAU NAMA GLAMOURNYA PAKATAN PENTERNAK ROBABI@RABABI NI… ANTARANYA:

1. ISU POLITIK DAN KEPIMPINAN BN YANG DIFITNAHKAN SEBAGAI:
– BN SUKA BEREBUT NAK JADI CALUN
– TIDAK PEDULI MASAALAH RAKYAT
– PEMIMPIN PENTINGKAN DIRI
– PEMIMPIN PILIH KASIH
– PEMIMPIN TAK TUNAI JANJI

SOALAN: PAS PERINTAH TERENGGANU 1999-2004 SEMPURNA MACAM MALAIKAT KE? HUDUD PAS DI MANA MASA TU…? PAS HANYA UNTUK ORANG PAS SAJEERR KAN? SEMUA ISU HANYALAH FITNAH DAN ADUDOMBA PAS SAHAJA NAK LAGA2KAN UMNO/BN. PAS BUAT KEMPEN MEMBENCI DAN BUNUH KAREKTOR WAN FARID.

2. ISU EKONOMI DAN PENDIDIKAN DENGAN FITNAHKAN BN SEBAGAI:
– TAK TURUNKAN HARGA BARANG
– KOS SARA HIDUP TINGGI
– KENAIKAN TAMBANG PENGANGKUTAN
– KENAIKAN HARGA MINYAK
– PTPTN FAEDAH TINGGI

SOALAN: NEGERI2 PAS, PKR DAN DAP MACAM MANA? SIAPA YANG KAWAL HARGA BARANG…PIHAK DEWAN PERNIAGAAN CHINA KAN? NEGERI2 KEDAH, PERAK, SELANGOR, PENANG, KELANTAN TU.. MB/CM MASING2 MAMPUKAN LAWAN KOS HIDUP YANG MENINGKAT AKIBAT FENOMENA EKONOMI DUNIA? AMERIKA DLL PUN BERMASAALAH…..OLEH ITU JANGANLAH BUAT DEMONTRASI JALANAN DAN TAKUTKAN PELABUR ASING DENGAN POLITIK TAK STABIL AKIBAT KEGILAAN PUAK PAKATAN RAKYAT CUBA JATUHKAN IMEJ GEMILANGNYA MALAYSIA SELAMA 51 TAHUN DI BAWAH BN. JANGANLAH BOHONGKAN RAKYAT DENGAN PERANGAI DAN SIFAT TUPAI…….

3. ISU KEBAJIKAN, SOSIAL DAN INFRUSTRUKTUR DIFITNAHKAN BN SEBAGAI:
– TAK KAWAL GEJALA REMAJA
– BANTUAN KEBAJIKAN TAK CUKUP
– MASAALAH PENDATANG ASING
– MASAALAH PENGANGURAN
– INFRUSTRUKTUR TIDAK SEMPURNA

SOALAN: NEGERI2 PAKATAN RAKYAT PERINTAH DAH GAGAL BERI KEBAJIKAN KEPADA RAKYAT IKUT MANIFESTO PR LALU… SELANGOR CONTUHNYA?!!!!!! MAKA GUNALAH HUDUD DAN ISLAM PULAK DI TERENGGANU NI. DAN KELUAR FATWA UNDI PAS, DAP, PKR DAPAT “PAHALA.” BILA PULAK GENG KAPIR HARBI TU BERSUNAT DAN MASUK ISLAM? BILA PULAK DAP DAN PKR JADI TUKANG SUKAT PAHALA DAN BAGI KAT PENGUNDI DI KUALA TERENGGANU? HMMMMMMM UNDI MEREKA NI DAPAT “BALA.” BALANYA ORANG MELAYU ISLAM AKAN KURANG KEKUATAN MAJORITI SUARA ISLAM DAN MELAYU DI PARLIMEN. BILA KURANG UNDI DI PARLIMEN MACAM MANA NAK BUAT ATAU NAK LULUSKAN HUDUD TU. DAN HUDUD PAS TU KENA BINCANG DENGAN UMNO DAN DIBAWA DALAM MAJLIS RAJA2 TERLEBIHBDAHULU SEPATUTNYA. APA PERSIAPAN PAS SEPERTI PROGRAM KEMISKINAN DAN KEFAHAMAN ISLAM YANG SYUMUL UNTUK LAKSANAKAN HUDUD YANG SEBENARNYA. HUDUD YANG ADA DALAM TANGAN PAS ADALAH HUDUD PAS YANG DISEMBUNYIKAN DAN HANYA UNTUK POLITIK BAGI DAPAT UNDI SETIAP PILIHANRAYA SAHAJA. APA PAS BUAT? TENAK BABI DI SELANGOR DAN KEDAH. DI PERAK LULUS NAK BERI TANAH KEPADA BUKAN BUMIPUTERA SELAMA 999 TAHUN…. HAK MILIK KEKAL.

4. ISU AGAMA MAKA DIFITNAKANNYA UMNO/BN IAITU:
– BN TAK TEGAS TAGANI MAKSIAT
– UMNO/BN TAK ISLAMIK
– MASAALAH PENAMPILAN ISTERI PEMIMPIN UMNO/BN…?

SOALANNYA: PAS MUQABALLAH DENGAN KAPIR HARBI PKR DAN DAP DLL TIDAK MUNGKIN TERTEGAKNYA HUKUM ISLAM DI MALAYSIA NI…..DULU KATA UMNO BERIKAT DENGAN CINA DAN INDIA KAPIR. SEKARANG PAS DIPROPAGANDAKAN IAITU DAP KATANYA DAP MESRA ISLAM DAN LEBIH ISLAMISASI DARIPADA UMNO…. YA LAH KALAU ORANG PAS MATI MAKA FATIHAH DARI SANG HARBI PKR DAN DAP TU LAH SEDEKAH UNTUK ORANG PAS KOT…..

POKOKNYA LAUT CINA SELATAN…. PASIR, OMBAK, SANG BAYU DAN KEINDAHAN TERENGGANU AKAN JADI SAKSI AKAN BIJAKNYA SANG TUPAI PAS NI BERMAIN KATA2…. JUAL AGAMA, JUAL MELAYU DAN MARUAH ISLAM DEMI NAK REBUT DUNIA….. IAITU KERUSI DALAM PR KUALA TERENGGANU…………..

MAKA SAMA2 LAH FIKIR…..ABE AKAN BALIK KL ESOK DAN MUNGKIN KE KT LAGI SELEPAS INI UNTUK BUAT TINJAUAN LAGI… KALAU ADA BLOG BARU HAL PR KECIL KT NI TOLONG KHABOOR YEEEEE…….

SERONOK TAHUN NI JUMPA ANAK PAK SEPUPU IAITU PAK SU LAH. NAMANYA SI HISHAM PEJABAT BELIA IAITU DUA PUPU ABE …. MALAM NI NAK KE RUMAHNYA DI KT NI…. BININYA CIK GU DAN DAH 8 TAHUN DI KT. DAN YANG PENTING MEREKA NI PENGUNDI BERDAFTAR…………

Advertisements

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: