GURINDAM “TERENGGANU KITE”

dsc00323dsc00337dsc00333dsc00329
dsc00328dsc00718Saturday, January 17, 2009
GURINDAM TERENGGANU DARUL IMAN

(FOTO SALEEM IKHLIM NYANYI MOTIVASI “TERENGANU KITE” SEBAGAI UMAT MAJU DAN KEDEPAN SERTA TERBILANG DI DUNIA DI DATARAN SYAHBANDAR KT PADA MALAM 14 JANUARI)

SEBELUM DAKU MEMBUAT CORETAN TERAKHIR BAGI MELANGKAH DARI BUMI BERTUAH DAN PEMIMPIN DIRAHMATI ALLAH…..TERENGGANU DARUL IMAN KE KUALA LUMPUR. AKU NAK DAN BERHAK BERPESAN KERANA KAU TERENGGANU YANG PERNAH DEWASAKAN AKU SEKITAR 1990AN YANG LALU. KAU TANAH BERTUAH PALING HARMONI DAN TERCANTIK WAJAHNYA DENGAN HIASAN PANTAI SERTA PEPULAU YANG TERCANTIK DI DUNIA…..

AKU NAK BERPESAN…KAU TERENGGANU BANGUNLAH DENGAN TAMADUN MELAYU ISLAM TERBAIK DAN TERNAMA DI DUNIA….CIPTALAH SEJARAH GEMILANG DAN TERBILANG DI GLOBAL. JANGANLAH BUMI INI DISIRAMI AYAT2 SYAITAN BIN IBLIS…..HINDARKAN UMATNYA DIMURKAI ALLAH KERANA BERGADUH SESAMA SEBANGSA DAN SEISLAM KERANA 3P IAITU POKET, PANGKAT DAN PERUT……

ALLAH JAUHI TABIAT HAMAS DAN FATAH YANG DIADUDOMBA DAN DILAGA2KAN… SERTA GENERASI MUDANYA DISYAITANKAN DENGAN PEMIKIRAN GLOBALYAHUDISIASI ATAS DASAR REFORMASI DAN LIBERALISASI… SAMARATA, ADIL DAN SEMUA SAMA TANPA FAKTA SEJARAH YANG BETUL@SAHIH…ALL FOR ONE AND ONE FOR ALL. TIADA BEZA MALAM DAN SIANG. TIADA BEZA DEPAN DAN BELAKANG. TIADA BEZA JANTAN DAN BETINA…

ALLAH JANGAN JADIKAN TERENGGANU KITE SEBAGAI MEDAN TEMPUR PELESTIN KE 2….YA ALLAH MAKBULKAN DOA AKU….

DAN BUKALAH PINTU HATI SAUDARAKU MASTERMAID DAN GEDEBER SERTA SITI FATIMAH SI SRI KANDI TINO DARI KELATE SUPAYA JANGAN PALITKAN “KELANTANISASI” DI TERENGGANU….

APA LEBIHNYA KELANTAN KALAU BANDING DENGAN TERENGGANU YANG MENUJU KERAJAAN MELAYU ISLAM TERBILANG DI DUNIA? MENGAPA ORANG TERENGGANU NAK BERGURU DENGAN ORANG KELANTAN YANG SEPATUTNYA BELAJAR DENGAN ORANG TERENGGANU……..DULU 1960AN YA….TAPI SEKARANG TIDAK LAGI.

BUKAN OTAI NAK BURUKKAN ATAU HINA KELANTAN…JAUH SEKALI DEMI ALLAH…… TAPI BERKATA BENARLAH KAMU WALAUPUN PAHIT…………..

BUKTINYA LIHATLAH TOK BALI… PUSAT PERANGINAN KELANTAN DARUL NAIM NI…….BUI PITIH AMBI KO? ATAU LAGU SERBA SALAH TOK GURU NIK AZIZ YANG DIUBAHSUAI JADI “GURIDAM RASUAH OH RASUAH?”
TOK GURU GURINDAMKAN “KELANTAN OH KELANTAN” DI PANTAI TOK BALI……..BALIK MAJUKAN KELANTAN SUPAYA SETARAF TERENNGANU…. BALIK LAH JANGAN DOK NGACAR NEGERI ORANG……JANGAN MARI DOK GURINDAM SERBA SALAH DI TERENGGANU KERANA KELANTAN LEBIH PARAH DAN SERBA LELAH…………
NAK TANYA MANA “100 FAKTA KELANTAN” TU SUPAYA SELANGOR, PERAK, KEDAH DAN PENANG WAJIB BUAT…TEGAKKAN ISLAM DI BUMI MEREKA. MAKA GURINDAMKAN JUGA LAGU SERBA SALAH TOK GURU DI NEGERI BERKENAAN YANG TERUK DAN LELAH MEMIKUL “PAKATAN ROYAK” YANG SEMAKIN TERKOYAK……….

SIAPA YANG SERBA SALAH… DAN SIAPA YANG BERSALAH KEPADA UMAT MELAYU ISLAM?
ORANG TERENGGANU ATAU ORANG KELANTANG?
TOLONG GURINDAMKAN TOK GURU!!!!!!!!!!!!!!!!!
Posted by OTAI (Otak Tenang Akal Inovatif) at 4:54 AM 0 comments
Labels: GURINDAM TERENGGANU DARUL IMAN
SELAMAT MENGUNDI DENGAN

Advertisements

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: