KISAH DENGAN PENGASUH MAT JAMBU RAKYAT

jambunya pengasuh ni....sapa ni? tapi gambar hiasan saja.

jambunya pengasuh ni....sapa ni? tapi gambar hiasan saja.

TAK ADA SIAPA PUN YANG SALAH SEBAB TAK ADA BUKTI YANG MASUK RUMAH TU MENCEROBOH ATAU KOPAKKAN PAGAR BESI. LAGI PUN ORANG PUTIH KATA “MY PRIVATE PART.” KELANTAN KATA “IKUT KAWE LAH MOGO KUBAR KAWE.. NOK WAT GALO KO? NOK NAIK KO? ATAU AHA AHA KO?

ITULAH HUKUM YANG DIPUTUSKAN OLEH TG NIK AZIZ. FAHAMLAH KITA KERANA TAKUT HILANG UNDI MAKA TAK SALAH. UNDI ADALAH TENTUKAN HUKUM ATAU FATWA.

TERTANYA JUGAK APA SALAHNYA KALAU2 YANG MASUK RUMAH TU ORANG YANG DIBENARKAN ATAU DISURUH DATANG?

TAPI TOK GURU ADA SALAHNYA… KENAPA TIDUR AWAL DARI SI PENANGKAP GAMBAR TU. BILA KITA TIDUR MAKA ORANG BOLEH BUAT APA SAJA. MAKA TENTUKAN SEBELUM TIDUR MINTA TETAMU KITA KELUAR DARI BILIK ATAU RUMAH KITA. APA HUKUM SEBAB TAK HALAU ATAU MINTA ORANG BALIK SEBELUM KITA TIDUR ?

MUNGKIN BENAR KATA ABEMIE PAKAR PSIKOLOGI KATA GAMBAR TU DALAM ZON HAI ATAU TERTELAN DAN GELIRO DENGAN ANGIN GIAN… ANGIN DEWA MUDO SEKAK SEBOB DALAM DADO!!!!!

HHMMMM… SUKO HATI TOK GURU LAH SEBAB BULEH KELUAR HUKUM DAN FATWA SELAIN DARIPADA MENJADI PAKAR POLITIK YANG STRATEGIK. APA PUN RAKYAT AKAN SOKONG SEBAB INI ADALAH DRAMA RAKYAT ANTARA TUAN DENGAN PENGASUH MAT JAMBUNYA… BIARKAN….. BIARKAN…… BIARKAN………………………………….

SIASAH MELAPORKAN Wednesday, February 18, 2009

Elizabeth tidak salah, penceroboh yang salah, kata Nik Aziz

KOTA BARU, 18 Feb: Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata, tidak ada sebarang asas untuk Adun Bukit Lanjan, Elizabeth Wong meletakkan jawatan.

“Dari apa yang saya faham berdasarkan laporan akhbar, gambar itu diambil oleh penceroboh yang memasuki rumahnya. Jadi tidak dia yang salah tetapi penceroboh itu.

“Dalam Islam, kita bebas untuk berbuat apa sahaja ketika kita bersendirian dalam rumah kita. Kita boleh buka aurat kita atau menutupnya,” kata Nik Aziz ketika ditemui media di rumah rasminya, JKR 10.

Sehubungan itu, beliau menyokong tindakan Elizabeth untuk menawarkan diri meletakkan jawatan sebagai Exco tetapi tidak sebagai Adun.

Bagi beliau, tawaran meletakkan jawatan sebagai Exco itu boleh mengurangkan beban kerajaan negeri.

“Jika dia mahu meletakkan jawatan sebagai Exco, itu masalah dia dengan kerajaan negeri. Saya serahkannya kepada kerajaan negeri untuk membuat keputusan.

“Bagaimanapun saya tidak bersetuju kalau dia mahu meletakkan jawatan sebagai Adun kerana ia akan menimbulkan banyak masalah.

“Duit dan tenaga yang banyak terpaksa dihabiskan untuk pilihan raya kecil dan pengundi akan marah kerana mereka dipaksa mengundi semula,” katanya.
Posted by Siasah at 1:35 AM S

Advertisements

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: