BEZA UMNO/BN DENGAN PAKATAN CAMPURAN PENDERHAKA RAJA

dari blog http://wirabukitgantang.blogspot.com menulis:
BEGINIKAH YANG BOLEH DIKATAKAN UMAT ISLAM YANG BERTAMADUN?

karikatur-11
karikatur-2
karikatur-3
karikatur-4
karikatur-5

ADA KAWAN TANYA APA BEZA UMNO/BN DENGAN PAKATAN CAMPURAN PEMBANGKANG IAITU PAS, PKR DAN DAP.

JAWAPNYA MUDAH SAHAJA… UMNO/BN SENTIASA KUTUK DIRI SENDIRI ATAU MUHASABAH DIRI SECARA TELUS LAGI TRASPERANT. TAPI PUAK PAKATAN CAMPURAN PEMBANGKANG NI KERJANYA KUTUK, KRITIK, FITNAH, KATA HUDUH, MAKI DAN BUNUH KAREKTOR ORANG LAIN UNTUK NAMPAKKAN DIRI MEREKA SEMPURNA, BAIK, MAKSUM, TAK BUAT DOSA KECIL DAN DOSA BESAR, TAK BONTOTKAN RAJA MELAYU…TERMASUKLAH TAK MAIN BONTOT!

TAHINAH UMNO/BN YANG SENTIASA CERMIN DIRI DAN TELAH BUKA PROSES DEMOKRASI YANG LUAS IAITU TAMBAHKAN BILANGAN PERWAKILAN… TAPI GENG ATAU PUAK PAKATAN CAMPURAN GEROMBOLAN PENDERHAKA KEPADA RAJA INI HANYA MELANTIK ANAK, BINI, SAUDARA MARA, SEPUPU DAN KRONI UNTUK KUKUHKAN DEMOKRASI ALA MEREKA IAITU DEMOKRASI ANARKI.

MAKA FIKIRLAH DAN KOMENLAH KAT ABE SEGERA…. SUPAYA ABE PUN BOLEH CERMIN DIRI JUGAK.

Posted by WIRA BUKITGANTANG at 9:16 AM 0 comments
Labels: banner bukit gantang
SATU LAGI SIRI PEMBOHONGAN DAN PENDERHAKAAN NIZAR JAMALUDDIN
Nizar masih lagi membuat pembohongan dan penderhakaan pada DYMM Sultan Perak kerana dia mengatakan bahawa dia masih lagi sah Menteri Besar Perak oleh kerana tidak ada surat hitam putih atau watikah untuk Nizar Jamaluddin meletak jawatan. Meskipun benar kenyataan itu dilemparkan, itu adalah urusan diantara DYMM Sultan Perak dan Nizar Jamaluddin.

Semua rakyat sudah diberitahu secara jelasnya pada surat khabar, radio, televisyen atau dimana-mana media bahawa DYMM Sultan Perak telah bertitah pada Nizar Jamaluddin untuk meletak jawatan. Ibarat orang mati mestilah diumumkan kepada orang ramai untuk maklumkan, maka secara automatik orang tahu lah tentang kematian itu. Seperti juga suami melafazkan talak, maka didepan hakim sah lah talak itu apabila ada dua orang saksi.
Ini ialah satu lagi pembohongan Nizar Jamaluddin. Kita sebagai pengundi yang prihatin, apabila Nizar Jamaluddin diarahkan oleh DYMM Sultan Perak untuk kosongkan jawatan sebagai Menteri Besar Perak, rakyat jelata semestinya sudah tahu bahawa Nizar Jamaluddin bukan lagi Menteri Besar Perak. Nizar Jamaluddin diibaratkan gila bayang dan berangan-angan seperti Mat Jenin apabila melengahkan masa dengan tidak memberi kereta rasmi kerajaan negeri Perak tanpa rasa malu seolah-olah mahu tunjuk dia ada lagi kedudukan maka dia mengada-adakan isu bahawa dia masih lagi menjadi Menteri Besar Perak yang sah.

Semua orang tahu surat perletakan jawatan tak perlu kerana yang penting Nizar Jamaluddin tidak lagi menerima gaji dari kerajaan. Propaganda yang digunakan hanya dengan menggunakan kereta Toyota Camry itu untuk menunjukkan dia masih lagi ada kaitan dengan kerajaan. Seperti gila talak diibaratkan Nizar Jamaluddin ini.
Sepatutnya Nizar Jamaluddin perlu diambil tindakan di bawah undang-undang Negara kerana cuba mengelirukan rakyat untuk mewujudkan suasana serba-salah terhadap pentadbiran kerajaan negeri. Nizar Jamaluddin menyamar jadi Menteri Besar Perak. Mengapa tiada pihak yang mahu menangkap dia kerana orang seperti ini masih lagi ada tempatnya di hospital gila.
Posted by WIRA BUKITGANTANG at 9:13 AM 1 comments
Labels: Nizar Jamaluddin

KEKUATAN

Seorang yang mesra pengundi tidak mengira fahaman politik.

Disenangi oleh masyarakat terutama kawasan pembangkang.

Pengalaman sbg seorang pentadbir & idea yang diberikan amat baik dan telah dimanafaatkan oleh masyarakat setempat.

Berpengalaman di dalam bidang politik.

Sumber: http://wirabukitgantang.blogspot.com
Posted by jiwa rakyat at 12:44 PM 0 comments
6 SEBAB MESTI SOKONG KERAJAAN BARU NEGERI PERAK

Advertisements

2 comments so far

 1. Pak Abu on

  Khir Toyo “Ditelanjangkan ” !!

  SHAH ALAM, 24 Mac – Pendengaran Awam Terbuka membabitkan isu Badan Amal dan Kebajikan Isteri-isteri Wakil Rakyat Selangor (Balkis) pagi ini diberitahu yang Permodalan Negeri Selangor Berhad (PNSB) telah menyumbang sejumlah RM5,186,588.20 kepada badan itu dalam tempoh lima tahun.

  Ketua Pegawai Eksekutif PNSB, Datin Khairiyah Abu Hassan ketika memberitahu Jawatankuasa Pilihan Mengenai Keupayaan, Kebertanggungjawaban dan Ketelusan (Selcat) mengakui jumlah sumbangan itu adalah dari tahun 2002 hingga 2007.

  Katanya, pada 2002 PNSB telah menyumbang sebanyak RM739,029.80, diikuti pada 2003 sebanyak RM1,647,477.87, 2004 (RM460,930.35), 2005 (RM439,875), 2006 (RM924,024.18) dan 2007 (RM975,220.97).

  Dengan angka yang sebegitu besar, Teng mempersoalkan apakah asas PNSB untuk membuat penajaan purata sebanyak RM864,431.37 setahun kepada Balkis.

  Teng seterusnya mempersoalkan mengapa Balkis diberi peruntukan hampir RM1 juta setiap tahun.

  “PNSB memperuntukkan RM1 juta setiap tahun sejak 2002 untuk program-program Balkis,” kata Khairiyah.

  “Apa begitu istimewanya Balkis sehingga PNSB memperuntukkan RM1 juta kepada Balkis dan pada 2003 membelanjakan lebih daripada peruntukan tersebut?,” soal Teng.

  “Seperti mana yang saya maklumkan, program yang melibatkan peruntukan besar adalah program yang melibatkan kerjasama Balkis, kerajaan negeri serta PNSB.

  “Apabila melibatkan kerajaan negeri kita mahu imej kerajaan negeri diterjemahkan dalam imej yang baik. PNSB dapat profit dari kerajaan negeri jadi kita rasa menjadi tugas kita membalasnya kepada kerajaan negeri melalui usaha-usaha sebegini balik semula kepada rakyat,” kata Khairiyah. – NOOR ALLIA KASSIM

 2. chong on

  apa yang lebih memeningkan kepala ialah UMNO yang kononnya membela kaum melayu & islam, yang telah memerintah negara lebih daripada 50 tahun, masih menyatakan kaum melayu tertidas dan diancam. apakah yang mereka buat selama 50 tahun tu??? masih tak cukup ke??? nak 400 tahun lagi ke, baru boleh membangunkan kaum melayu???

  sampailah masanya utk kaum melayu menyedar bahawa UMNO langsung tiada niat untuk membantu mereka. mereka hanya mahu membodohkan kaum melayu supaya mereka merasakan dirinya lemah dan kehilangan kepercayaan pada diri sendiri dan terus dipermainkan oleh UMNO.

  sampailah masanya utk kaum melayu mencuba parti yang lagi utk membantu mereka, bukan? sebagai kaum terbesar di malaysia, mereka harus berdikari dan membantu kaum yang kecil bukan???


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s