IMALAYSIA SATU NILAI KAREKTOR NASIONAL

1malaysia-concept

SOALANNYA SANGGUPKAH DAN MAMPUKAH KITA MALAYSIAN MENJADI SATU DALAM PEMIKIRAN, SATU DALAM HARAPAN, SATU DALAM TINDAKKAN, SATU DALAM NILAI YANG DIKONGSI BERSAMA IAITU “KAREKTOR NASIONAL” 8 PERKARA YANG DISEBUT OLEH YAB PM DALAM BLOGNYA?

KITA BOLEH KALAU KITA HENDAK HEBAT DAN BERJAYA… KATA DS NAJIB, PERDANA MENTERI KITA YANG BERIKHRAR SEBAGAI “PERDANA MENTERI RAKYAT” ATAU “PEOPLE’S PRIME MINISTER.”

APA KOMEN BRO DAN ADINDA SEMUA?

Advertisements

1 comment so far

 1. rozinorazali on

  salam.

  aberamli, amat bagus persoalan yang dikemukakan.

  saya syak dan berpendapat bahawa harapan, tindakan dan nilai yang dikongsi bersama sama didalam suasana yang muhibbah itu perlu ada kerana dengan itu wujudnya perpaduan diantara semua kaum didalam malaysia.

  jadi dengan itu saya syak bahaawa konsep 1 malaysia ini mungkin suatu konsep yang baharu dengan perjuangan merakyatkan bangsa atau karekter didalam malaysia menjadi satu barisan yang lebih kuat menghadapi cabaran dimasa hadapan.

  persoalan saya yang mana saya syaki ialah, bukankah inilah yang kita semua rakyat malaysia perjuangkan dan ianya utk kebaikan negara yang muhibbah dan lebih harmoni.

  saya ada lihat kegiatan NGO haluan kiri yang mengambil kesempatan dengan konsep 1 malaysia ini dengan mewujudkan satu propaganda yang mampu menghasut minda anak anak muda kita agar berjuang mewujudkan 1 bangsa malaysia sedangkan setiap bangsa di malaysia ini ada perjuangan mereka terhadap agama dan negara.

  saya risau terhadap kegiatan ini dan ini semua datang dari saya, terima kasih.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: