ISU ROYALTI VS WANG EHSAN ISU ‘SHARED VISSION’ ORANG KELANTAN MENJELANG PR KE 13


BACA JUGA………………….
http://razaleigh.com/

MENDENGAR DAN BUAT KAJIAN KEPADA UCAPAN KULI MENGENAI TUNTUTAN ROYALTI MINYAK KELANTAN TERNYATA ORANG KELANTAN SEKALI LAGI DIBAKAR EMOSI KENEGERIAN SERTA ASOBIAH SUPAYA MEMBENCI KERAJAN PUSAT.

SEKALI LAGI NILAI DAN VISI SHARED VISSION ORANG KELANTAN DIMANIPULASIKAN OLEH KULI BERSAMA PENYOKONG PAS YANG MENGAUM DI STADIUM SULTAN MUHAMAD KE 4, KB (KONONNYA MAJLIS NGO – HEHEHEHE BANGKAI GAJAH NAK DITUTUP DENGAN DAUN LALANG KE KAWAN ???)

HANYA DENGAN BERKATA, “WANG EHSAN ??? KITA ORANG KELANTAN WALAUPUN MISKIN TETAPI BUKAN PEMINTA SEDEKAH,” SUDAH CUKUP UNTUK MEMBAKAR JIWA ORANG KELANTAN YANG TERLALU DAHAGAKAN WANG ROYALTI UNTUK MEMBANGUNKAN NEGERI MEREKA.

KU LI DAN NIK AZIZ ADALAH TOKOH LAMA YANG SEZAMAN DENGAN ALMARHUM TUN RAZAK DALAM MELAKAR POLITIK TANAHAIR. MEREKA FAHAM SEBAGAIMANA TUN RAZAK FAHAM AKAN SENTIMEN DAN EMOSI ORANG KELANTAN YANG DIASUH SUPAYA CINTAKAN NEGERI DAN KAUMNYA. NIK AZIZ BERSAMA PAS GUNAKAN PERKARA INI SEMAKSIMUMNYA UNTUK KEKAL PERINTAH KELANTAN. KU LI PULAK MUNGKIN RASA TERDESAK DAN RIMAS UNTUK MENANG PR KE 13 PADA 2013 NANTI MAKA ISU ROYALTI VS EHSAN MINYAK INI LAH DIMANIPULASI UNTUK JADIKAN DIA KEMBALI SEBAGAI HERO ATAU WIRA MALAH IDOLA BERSTATUS SEBAGAI PEJUANG NASIB RAKYAT KELANTAN.

TERNYATA KULI SEAKAN LUPA PERANANNYA SEBAGAI KETUA UMNO DAN PENGERUSI BN GUA MUSANG DALAM HAL INI BILA DENGAN BERANI DAN BANGGA MENGATAKAN DIA BERDIRI DALAM MAJLIS ANJURAN NGO YANG PRO-PAS DI KELANTAN ITU SEBAGAI “AMBO ANAK ATAU RAKYAT KELANTAN.”

MANA PERGI KOMITMENT KU LI SEBAGAI AHLI UMNO DAN PEMIMPIN BN UNTUK BELA ISU KEPUTUSAN BN MEMBERI WANG EHSAN KEPADA ORANG KELANTAN ???

NAMPAKNYA PERTIMBANGAN POLITIK LEBIH HEBAT DAN BESAR DARI KOMITMENT KEPADA UMNO DAN BN. ITULAH NASIB UMNO/BN DI KELANTAN KERANA PARTI ITU HANYA “ALAT” ATAU TOOL SAHAJA IAITU BUKAN SEBUAH PERJUANGAN ATAU SATU JIHAT (IBADAT JAUH SAMA SEKALI LA).

BERTOLAK DARIPADA UMNO/BN HANYA “ALAT” DAN BUKANNYA PEGANGAN ATAU KEPERCAYAAN ATAU PERJUANGAN SUCI MAKA TIDAK HAIRANLAH PEMIMPIN KELANTAN AKAN BUAT APA SAHAJA DEMI PANJANGKAN UMUR ATAU HAYAT POLITIK MEREKA. MAKA APA NASIB DAN MASADEPAN UMNO/BN DI KELANTAN SELEPAS INI ???

POLITIK KELANTAN ADALAH POLITIK EMOSI, KENEGERIAN DAN ASOBIAH KELANTAN. SIAPA YANG PANDAI GUNAKAN SENJATA INI MAKA DIA AKAN BERJAYA DI KELANTAN. SIAPA YANG KURENG PANDAI ATAU BODOH DALAM STRATEGI MANIPULASI INI MAKA JAWAPNYA “AYAM TERLEPAS, TANGAN BAU TAHI LAAAAAA.” DAN JAWAPNYA “KECUNDANG !!!”

SIAPA TOKOH DAN IDOLA RAKYAT DI KALANGAN PEMIMPIN UMNO/BN DI KELANTAN ??? YANG RAKYAT KELANTAN BANGGA, DEWAKAN ATAU PUJA-PUJA ???

JAWAPLAH SENDIRI SEBAB ANDA PRELU BERFIKIR KALAU NAK MERAMPAS KELANTAN DARI PAS… APATAH LAGI PAS SELAIN DARI NIK AZIZ TOK GURU MEREKA DAPAT KEKUATAN BARU IAITU “KU LI.” BAGI BUKAN MELAYU PULA MEREKA ADA TOKOH DAP LIM GUAN ENG YANG SOKONG TOK GURU NIK AZIZ… TOKOH YANG KONONNYA MESRA ISLAM ???!!! KEPADA MEREKA ATAS PAGAR MEREKA ADA ANUAR IBRAHIM YANG KONONNYA DEWA PENYELAMAT NAK KEMBALIKAN EKONOMI MALAYSIA.

UNDI MELAYU, UNDI ATAS PAGAR, UNDI BUKAN MELAYU NAMPAKNYA BERPIHAK KEMANA DALAM ISU INI ???

DAN UNDI BEBUDAK MUDA YANG PERTAMA KALI MENGUNDI ATAU KEDUA KALI MENGUNDI MEREKA INI KEMANA PULAK ??? SIAPA IDOLA DAN KEGILAAN MEREKA ???

SEMUA INI PERLU DIGARAP TERMASUK UNDI LUAR IAITU MEREKA YANG BEKERJA DI KL ATAU LUAR KELANTAN … MEREKA INI KEMANA PULAK ???

ISU ROYALTI VS WANG EHSAN AKAN TENGGELAMKAN ISU NEGARA ISLAM CACAMARBA PAS, ISU JUBO ANUAR VS SYAIFUL, ISU KETUANAN MELAYU UMNO SEBAGAI PENYELAMAT MELAYU DAN LAIN-LAIN.

SEBAB APA ???

ISU ROYALTI VS WANG EHSAN ADALAH ISU BERSAMA IAITU SHARED VISSION ORANG KELANTAN UNTUK BANGUNKAN NEGERI MEREKA. ISU INI ADALAH ISU BESAR IAITU NILAI YANG DIKONGSI BERSAMA ATAU VISI ORANG KELANTAN YANG DIKONGSI BERSAMA. ISU INI TERNYATA BEREMOSI DAN KENEGERIAN YANG MAMPU TARIK SOKONGAN ORANG KELANTAN TANPA MENGIRA PARTI POLITIK. OLEH ITU UMNO/BN WAJIB TANGANI ISU INI DENGAN SEBIJAK MUNGKIN DAN PERLU FOKAS.

SOALANNYA APAKAH ISU ATAU NILAI YANG DIKONGSI BERSAMA ORANG KELANTAN YANG DIUTARAKAN OLEH UMNO/BN KELANTAN SELAMA INI ???

ADAKAH WANG EHSAN ATAU ROYALTI ?????

Advertisements

2 comments so far

  1. aberamly on
  2. saya pandai on

    hoooi bodoh tak reti taip guna huruf kecil ke?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: