BERITA VERSI ISLAM GAGAL AKIBAT KOMUNIKASI DI MASJID TAK BERFUNGSI

TERUK JUGAK KISAHNYA MAJLIS AGAMA ISLAM PULAU PINANG YANG TIADA KESUDAHAN AKIBAT KEGAGALAN KEPIMPINAN DAP UNTUK SELESAIKAN MASAALAH UMAT ISLAM PULAU PINANG. MORALNYA KERANA KERAJAAN NEGERI DAP TIDAK FAHAM ISLAM ITU APA MAKA PAYAHLAH MEREKA NAK SELESAIKAN KEMELUT ORANG ISLAM KHASNYA LIBATKAN UNDANG-UNDANG SYARIAH ISLAM. NI BELUM PERINTAH MALAYSIA LAGI. SEBAB TU LAH MASAALAH ISLAM BUKAN BOLEH DIBUAT MUDAH. SETAKAT GELAR DIRI SENDIRI TOK GURU, MAHAGURU ATAU KHALIFAH UMAR ABDUL AZIZ TAK GUNA KALAU KITA TIDAK YAKIN DAN PERCAYA KEPADA ISLAM.

ABE AMAT KESALM KERANA SUDAH HAMPIR 60 TAHUN UMAT ISLAM BERPECAH DIPERINGKAT KOMUNIKASI. ISLAM BERKOMUNIKASI DALAM MASJID, SURAU ATAU MADRASYAH. KALU DALAM INSTITUSI KOMUNIKASI INI ISLAM GAGAL BERSATUPADU MAKA JANGAN HARAP ISLAM AKAN BERSATU DALAM EKONOMI, POLITIK, SOSIAL, UNDANG2, BUDAYA, PELAJARAN, KESIHATAN DLL. 

SUDAH BERPULUH TAHUN AKIBAT KAPIR MENGKAPIR ORANG ISLAM BERPECAH DAN GAGAL BERKOMUNIKASI DENGAN BERKESAN. AKIBATNYA ORANG ISLAM DI MALAYSIA TIDAK TAHU APA TERJADI DENGAN ARAB SPRING YANG BERLAKU DI MESIR, LIBYA, SYRIA DLL. DALAM KHUTBAH DAN KOMUNIKASI ISLAM TIDAK ADA MAKLUMAT. MAKA ORANG ISLAM AMAT BERGANTUNG KEPADA AGENSI KOMUNIKASI BARAT YANG DIPELOPORI OLEH YAHUDI. MAKA MANA MUNGKIN ISU ARAB SPRING KHASNYA PALESTIN KITA DAPAT TAHU BERITA YANG SEBENARNYA. MANA BERITA VERSI ISLAM ???????? 

BACA INI …..http://www.guardian.co.uk/world/arab-and-middle-east-protests

 

Advertisements

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: