KENAPE BERITA MALAYSIAAKTIF TAK LAWAN FAKE NEWS YANG VIRAL MASA PRU 14 ???

 

HAIRAN JUGAK DALAM KEMELUT ISU YANG BANYAK PEMBANGKANG MENYERANG PARTI KERAJAAN, PORTAL BERITA MALAYSIAAKTIF TAK AKTIF DAN MAMPUH KERAS…

DALAM KRONIK BANYAK BERITA PALSU YANG VIRAL KENAPE PORTAL BERITA MALAYSIAAKTIF TIDAK AKTIF DAN MACAM MATI TAK BERNESAN.

NO NEWS…

BETUL KE NO NEWS IS A GOOD NEWS ???

MENGIKUT BEKAS CEO DAN PENERBIT EKSEKUTIF MALAYSIAAKTIF, TUAN HAJI RAMLY YUSOFF YANG DITEMUI MENGATAKAN SIARAN BERITA ITU DIRAKAM DENGAN KERJASAMA 1NEWS RTM ATAS ARAHAN TAN SRI KSU KKMM.

PADA MULANYA IA AMAT INFORMATIF MENYIARKAN BERITA YANG DIKUTIP SECARA “CROWD SOURCING” DARIPADA RAKYAT DI SELURUH NEGARA.

TEGAS BELIAU, SEPATUTNYA PORTAL BERITA MALAYSIAAKTIF YANG BERPENGARUH ITU DIHIDUPKAN DAN DIVIRALKAN UNTUK MENJAWAB SEMUA ISU2 SEPERTI ISU TARIKH PRU, ISU 1MDB, ISU SPR, ISU BANGLA RAMAI, ISU IC, ISU PENGUNDI LUAR, ISU PROJEK MEGA DARIPADA NEGARA CHINA, ISU ERCL DAN LAIN2.

SEKURANG2NYA ADALAH SAINGAN DAN ALTENATIF KEPADA INVOKE, JOM CHANNEL, KINITV, UBAHTV, DURIAN KUNYIT DAN LAIN2 YANG BEGITU VIRAL MASAKINI, TAMBAH BELIAU.

TAPI BELIAU ENGGAN MENGULAS LANJUT DAN MINTA SUPAYA KETUA PENGARAH JABATAN PENERANGAN SEBAGAI STAKEHOLDER MEMBERI PENCERAHAN KEPADA PERSOALAN INI.

SAYA NAMPAK PORTAL BERITA KERAJAAN AMAT LESU DAN TIDAK BERTINDAK MEMBELA KERAJAAN SECARA AGRESIF, BERKESAN DAN BERWIBAWA , KATANYA LAGI.

Advertisements

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: